Naujienos

Baltijos šalių studentų diena

2012-11-02

2012 m. spalio 27 d. Tartu universiteto Kalbų centre surengta pirmoji Baltijos šalių studentų diena. Renginio dalyviai - Vilniaus, Latvijos ir Tartu universitetų studentai, kurie mokosi Baltijos šalių kalbų ir kultūros, bei Baltijos šalių kalbų ir kultūros dėstytojai.

Renginio tikslas - rasti bendrų kultūrinių ir kalbinių sąlyčio taškų tarp lietuvių, latvių ir estų kalbų bei kultūrų besimokančių studentų, skatinti ir stiprinti Baltijos šalių studentų tarpusavio bendravimą, siekti glaudesnio mokslinio bendradarbiavimo.

Vilniaus, Latvijos ir Tartu universitetų studentus pasveikino Tartu universiteto Kalbų centro vedėja Tiina Kattel kartu su Tartu universiteto latvių kalbos ir kultūros dėstytoja Ilze Zagorska, lietuvių kalbos ir kultūros dėstytoja Reda Šmitaite.

Vilniaus, Latvijos ir Tartu universitetų studentai turėjo puikią galimybę susipažinti su Tartu miestu orientacinėse žaidynėse, po kurių vyko savo šalies pristatymas. Studentai grojo, dainavo, tradiciniais patiekalais, gėrimais vaišino. Taip pat diskutavo apie Baltijos šalių kalbų mokymosi priežastis, kuo šių kalbų mokėjimas praturtino jų gyvenimą ir kaip šios žinios galėtų praversti ateityje.

Šiuo metu socialiniame tinkle www. facebook. com sukurta grupė „Baltic Student Days" vienijanti Vilniaus, Latvijos ir Tartu universitetų studentus ir dėstytojus, kurie mokosi/moko Baltijos šalių kalbų ir kultūros.

2013 m. panašūs renginiai planuojami pavasarį Latvijos universitete, o vasaros pradžioje - Lietuvoje.


grįžti