Naujienos

Renkami atsiminimai apie kalbininką Vytautą Vitkauską (1935–2012)

2013-05-14

Lietuvių kalbos draugija ir Lietuvių kalbos institutas pradeda rengti atsiminimų apie Vytautą Vitkauską knygą. Džiaugiamės galėdami su Jumis pasidalinti būsimos knygos rengėjų laišku:

„Renkame atsiminimus apie kalbininką Vytautą Vitkauską (1935–2012). Norėtume, kad ji atspindėtų mokslinę ir visuomeninę Vytauto Vitkausko veiklą, atskleistų jo puoselėtas vertybes.

Laukiame kalbininko bendramokslių, bendradarbių ir bendraminčių atsiminimų, knygai iliustruoti tinkamų nuotraukų, laiškų, dokumentų.

Atsiminimų autorių prašytume neviršyti 10 tūkst. spaudos ženklų.

Visų atsiųstų nuotraukų ir dokumentų originalus pasižadame grąžinti. Jei Jums patogiau siųsti nuotraukas ar dokumentus el. paštu, prašytume juos nuskenuoti ne mažesne kaip 300 taškų skiriamąja geba ir įrašyti tiff formatu. Reikėtų ir kuo tikslesnės informacijos apie siunčiamą iliustraciją (nuotraukoje esančių žmonių vardai ir pavardės, fotografo vardas ir pavardė, kada ir kokia proga fotografuota, kam ir kokia proga rašytas laiškas ar dokumentas, kam dabar priklauso siunčiamos iliustracijos). Jei pageidaujate, galima patikėti saugoti nuotraukas ir dokumentus Lietuvių kalbos instituto bibliotekai, kurios  Rankraščių fonde kaupiami kalbininkų archyvai.

Būtų prasminga atsiminimų knygą išleisti 2015-aisiais, Vytauto Vitkausko 80-ųjų gimimo metinių proga. Tad atsiminimus, iliustracijas ir kitą knygai tinkamą medžiagą turime surinkti iki 2014 m. rugsėjo 1 dienos.

Tikimės darnaus ir sėkmingo bendradarbiavimo!“  

Rengėjų adresai

Aurelija Genelytė-Gritėnienė

Lietuvių kalbos institutas

P. Vileišio g. 5

10308 Vilnius

el. p. aurelija.genelyte@gmail.com

d. tel. (8 5) 263 80 46 

 

Rita Urnėžiūtė

„Gimtoji kalba“

Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras

L. Asanavičiūtės g. 23

04315 Vilnius

el. p. gkalba@melc.lt

d. tel. (8 5) 243 13 30 


grįžti