Naujienos

Garbės daktaro regalijos – prof. S. Sužiedėliui

2013-06-26
Birželio 21 d., penktadienį, VDU garbės daktaro regalijos buvo įteiktos prof. Sauliui Sužiedėliui – mokslininkui, istorikui, Milersvilio universiteto istorijos profesoriui emeritui.

Profesoriaus S. Sužiedėlio mokslinių tyrimų interesai – Rusijos, Rytų Europos, Holokausto ir genocido istorija. Jis yra dirbęs JAV Teisingumo departamente, radijo stotyje „Amerikos balsas“ („Voice of America“). S. Sužiedėlis yra įvairių mokslinių asociacijų narys, tarp jų – Baltijos šalių tyrimų pažangos asociacijos (AABS), Slavų, Rytų Europos ir Eurazijos tyrimų asociacijos (ASEEES) ir Tautybių tyrimų asociacijos. 

Profesorius yra parašęs ir parengęs penkias knygas, tarp jų – „Istorinį Lietuvos žodyną“ („Historical Dictionary of Lithuania“, Scarecrow Press, 1997), pelniusį „Choice“ žurnalo apdovanojimą už geriausią akademinę knygą šaltinių kategorijoje. S. Sužiedėlis yra daugiau nei 60 mokslinių straipsnių, pranešimų, recenzijų aurtorius. 

Vytauto Didžiojo universitete prof. Saulius Sužiedėlis yra skaitęs viešas paskaitas, kuriose kalbėjo apie žydų persekiojimo ir holokausto eigą, Lietuvos gyventojų bei išeivijos istorinės sąmonės vystymąsi ir žydų genocido problemos atspindį visuomenės gyvenime, genocidą globalinės istorijos ir politikos kontekste, skirtumus tarp požiūrio į genocidą Lietuvoje ir pasaulyje.

Prof. S. Sužiedėlio VDU skaitytų paskaitų vaizdo įrašų bei fotoreportažą iš garbės daktaro regalijų įteikimo ceremonijos galite rasti čia.

J. Petronio nuotraukoje – mokslininkas, istorikas, Milersvilio universiteto istorijos profesoriui emeritas, VDU garbės daktaras prof. S. Sužiedėlis


grįžti