Naujienos

Tarptautinė knygotyros konferencija „Tradicinė ir skaitmeninė leidyba mažojoje šalyje: patirtis ir perspektyvos“

2013-07-30
Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Knygotyros ir dokumentotyros institutas š. m. rugsėjo 26–27 d. organizuoja kasmetinę tarptautinę knygotyros konferenciją „Tradicinė ir skaitmeninė leidyba mažojoje šalyje: patirtis ir perspektyvos“.

Konferencija skiriama leidybos istorijos ir šiandienos situacijos klausimams. Kaip kviestiniai pranešėjai konferencijoje dalyvaus profesorius Miha Kovačas iš Liublianos universiteto (Slovėnija), profesorė Claire Squires iš Sterlingo universiteto (Škotija) ir profesorius Adriaanas Hendrikas van der Weelas iš Leideno (Olandija). Konferencijos rengėjai tikisi, kad pranešimuose gvildenamos problemos paskatins tarpšakinius spaudos ir skaitmeninių medijų kūrybos, leidybos, gamybos, sklaidos ir recepcijos tyrimus, aktualizuos leidybos kaip svarbaus kultūrinės ekonomikos ir kūrybinių industrijų sektoriaus pažinimo svarbą.

Konferencijos kalbos: lietuvių, anglų, rusų (numatomas sinchroninis vertimas į anglų kalbą).

Konferencijos vieta – Vilniaus universiteto bibliotekos Nacionalinis atviros prieigos mokslinės komunikacijos ir informacijos centras (Saulėtekio al. 5, 10222 Vilnius).

Daugiau informacijos ir programa – konferencijos interneto svetainėje.


grįžti