Naujienos

Antrosios Vytauto Kubiliaus premijos įteikimas

2013-11-19

Šiemet, kaip ir pernai, minint literatūrologo Vytauto Kubiliaus gimtadienį, bus įteikiama jo vardo premija. 2013 m. laureato pagerbimas įvyks Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto I a. salėje lapkričio 22 d. 12 val.

Vytauto Kubiliaus premiją 2012 m. įsteigė Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas.  Ji teikiama minint mokslininko gimtadienį už 2 pastarųjų metų darbus iš XX–XXI a. literatūros: esmines problemas iškeliančią  kritikos arba mokslo knygą, arba už publikacijų ciklą. Premija siekiama išryškinti  literatūros kritikų ir mokslininkų darbo prasmę - būti tarpininkais tarp rašytojų ir skaitytojų, formuluoti literatūros kriterijus, skleisti šiuolaikinę literatūrą. Premiją skiria komisija, sudaryta iš vienuolikos literatūros kritikų ir mokslininkų iš Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto, Lietuvos rašytojų sąjungos, aukštųjų mokyklų lituanistinių katedrų.

2012 m. laureatas - Valdemaras Kukulas (po mirties) už naujausios lietuvių literatūros apžvalgas, išspausdintas literatūros ir kultūros leidiniuose 2011 metais.

 

 


grįžti