Naujienos

Pasirodė Vytauto Mažiulio „Prūsų kalbos etimologijos žodynas“ (2-asis pataisytas ir papildytas leidimas)

2013-12-13

Leidinyje nagrinėjama prūsų kalbos žodžių kilmė bei jų etimologiniai ryšiai su lietuvių, latvių, taip pat slavų ir kitų indoeuropiečių kalbų atitikmenimis.

Naujame žodyno leidime pataisyti pirmojo leidimo netikslumai, atnaujinta kai kurių indoeuropiečių kalbų pavyzdžių rašyba, o etimologiniai prūsų kalbos žodžių aprašai papildyti nuorodomis į naujesnę mokslinę literatūrą. Skiriama įvairių sričių humanitarams, visų pirma baltų ir kitų indoeuropiečių kalbų istorijos tyrėjams, taip pat visiems, kas domisi lietuvių ir kitų giminiškų kalbų žodžių kilme.

Daugiau pasiskaityti apie Vytauto Mažiulio „Prūsų kalbos etimologijos žodyną“ galima Prūsų kalbos paveldo duomenų bazėje adresu http://www.prusistika.flf.vu.lt/zodynas/apie/Apie_zodyna.

Galite šį žodyną įsigyti knygyne „Akademinė knyga“ (Universiteto g. 4) arba internetu: http://humanitas.lt/prusu-kalbos-etimologijos-zodynas.html.

Elektroninė šio žodyno versija yra paskelbta Prūsų kalbos paveldo duomenų bazėje adresu http://www.prusistika.flf.vu.lt/paieska/paieska/

Maloniai kviečiame pasiskaityti!

 

 

 

 

 

 

 

 

Parengė Vytautas Rinkevičius, Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras, 2013, ISBN 978-5-420-01729-6


grįžti