Naujienos

Išleista šaltinių publikacija „Lietuvos XVII–XIX a. pradžios ikonografijos ir kartografijos šaltiniai Švedijoje“

2013-12-13

Klaipėdos universiteto leidykla 2013 m. lapkričio pabaigoje išleido Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto parengtą leidinį „Lietuvos XVII–XIX a. pradžios ikonografijos ir kartografijos šaltiniai Švedijoje“.

Knygoje surinkti ir apibendrinti duomenys apie su Lietuva susijusius ikonografijos ir kartografijos šaltinius, saugomus Švedijos saugyklose – Švedijos karo archyve, Nacionaliniame archyve, Karališkojoje bibliotekoje, Upsalos universiteto bibliotekoje, Karo muziejuje. Ją sudaro kartografinių šaltinių tyrinėjimų istorijos apžvalga, šių šaltinių charakteristika, santraukos anglų ir švedų kalbomis, asmenvardžių ir vietovardžių rodyklės, šaltinių katalogas. Leidinyje pirmąkart Lietuvoje spausdinami originalaus formato planai ir žemėlapiai, saugomi minėtose Švedijos saugyklose.

Knygos sudarytojai ir teksto autoriai: BRIAI mokslo darbuotojas dr. Ernestas Vasiliauskas (ats. redaktorius) ir BRIAI vyresn. mokslo darbuotojas doc. dr. Gintautas Zabiela.

Šaltinių mokslinio tyrimo ir leidybos projektą pagal nacionalinę lituanistikos plėtros 2009–2015 metų programą finansavo Lietuvos mokslo taryba (sutarties nr. LIT-6-1), Mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros užsakymo ir ūkio plėtros subjektų skatinimo programą – Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (sutarties nr. 31V-56) bei Klaipėdos universitetas.


grįžti