Naujienos

Tarptautinė konferencija „Baltų kalbos ir baltosios naktys“

2014-02-04

Tartu universiteto Kalbų centras ir Estų kalbos bei bendrosios kalbotyros institutas kviečia dalyvauti tarptautinėje baltų kalbotyros ir literatūrologijos konferencijoje, kuri tęsia „Baltų dienų ir baltųjų naktų“ ciklą, prasidėjusį 2008 m. birželį Sankt Peterburge.Konferencija įvyks 2014 m. birželio 13–14 d. Tartu universitete.

Šios konferencijos pagrindinė tema – tipologija ir baltų ir finų kalbų bei literatūrų ryšiai, tad į konferenciją kviečiami ir literatūrologai, kurių tyrimas apima Baltų literatūrą ir baltų bei ugrofinų literatūrų ryšius (įskaitant literatūrinius ryšius, vertimus, recepciją etc)

Data ir vieta

Konferencija vyks 2014 m. birželio 13–14 d. (penktadienį ir šeštadienį) Tartu universiteto Filosofijos fakultete (Jakobi 2, Tartu).

Santraukos

Prašom siųsti savo pranešimo santrauką (2500–4000 spaudos ženklų) adresu tiina.kattel@ut.ee iki 2014 m. kovo 28 d., nurodant savo pavardę, atstovaujamą įstaigą (universitetą ar kitą instituciją) ir el. pašto adresą. Santraukų laukiama anglų ir baltų kalbomis. Visas santraukas peržiūrės tarptautinis komitetas. Apie Jūsų pranešimo priėmimą bus pranešta iki 2014 m. gegužės 1 d.

Pranešimai

Dalyviams bus skirta po 20 minučių pranešimui perskaityti, po jo – 10 minučių klausimams ir diskusijai. Kalbą galės pasirinkti pats dalyvis; maloniai prašoma pasirinkti tokią kalbą, kad pranešimas būtų kaip įmanoma geriau suprastas.

Mokestis

Dalyvio mokestis – 30 €, kuris padengs trijų kavos pertraukų ir konferencijos vakarienės, taip pat būtiniausių konferencijos priemonių išlaidas. Pietūs nėra įtraukti į mokestį, tačiau netoli universiteto yra įvairių restoranų ir kavinių.

Konferencijos interneto svetainė

Ketinama sukurti konferencijos interneto svetainę, kurioje bus skelbiama naujausia, nuolat pildoma informacija apie konferenciją. Svetainė turėtų startuoti 2014 m. vasarį.

Laukiame Jūsų Tartu 2014 m. birželį!

Organizacinis komitetas

prof. Birute Klaas-Lang

prof. Renate Pajusalu

prof. Helle Metslang

Lektorė Tiina Kattel

INFORMATION IN ENGLISH


grįžti