Naujienos

II tarptautinė mokslinė konferencija „XXI amžiaus kalbos tyrimai: nuo garso iki teksto“

2014-05-07

LEU Lietuvių kalbotyros ir komunikacijos katedra ir Lituanistinių tyrimų centras maloniai kviečia dalyvauti 2014 m. rugsėjo 24–26 d. vyksiančioje II tarptautinėje mokslinėje konferencijoje „XXI amžiaus kalbos tyrimai: nuo garso iki teksto“.

Pasakymas „nuo garso iki teksto“ atspindi natūralų kalbotyros vystymosi kelią. Būtina suvokti, kad atėjusi iki XXI amžiaus kalbotyra lieka nedaloma, ji yra viena ir ta pati – ji natūraliai eina abiem kryptimis: tiek nuo garso iki teksto, tiek nuo teksto iki garso. Svarbu suvokti, kad dabarties kalbotyra, orientuota į ateitį, iš esmės yra visa apimanti filologija, pripažįstant, kad vienintelė kalbos realybė yra tekstai, tiek rašomi, tiek šnekami ir suprantami kaip sudėtinga socialinė, t. y. istorinė-kultūrinė, praktika, ir kad vìsos kalbos sistemos kalbininkų aprašytos tekstams, tiek esamiems, tiek būsimiems, aiškinti.

Konferencijos vieta: LEU Lituanistikos fakultetas, T. Ševčenkos g. 31, Vilnius.

Konferencijos kalbos: lietuvių, latvių, anglų, rusų.

Svarbiausios datos:     

Iki 2014 m. birželio 30 d. priimamos dalyvių anketos su pranešimų temomis ir anotacijomis.

Iki 2014 m. rugsėjo 1 d. priimamos tezės (1200–2200 spaudos ženklų).

Iki 2014 m. rugsėjo 22 d. skelbiama konferencijos programa.

Iki 2014 m. gruodžio 22 d. siunčiami pranešimų pagrindu parengti straipsniai. Straipsniai, atitinkantys mokslinių publikacijų reikalavimus, bus spausdinami recenzuojamame periodiniame leidinyje „Žmogus ir žodis. Didaktinė lingvistika“.

Konferencijos dalyvio anketą ir kvietimą lietuvių ir anglų kalbomis prisegame:

APPLICATION FORM

DALYVIO ANKETA

INVITATION-2014

KVIETIMAS-2014

Maloniai kviečiame dalyvauti!


grįžti