Naujienos

Pratęsiama registracija į IX akademinį seminarą „Literatūros salos 2014“

2014-06-19

IX akademinis vasaros seminaras „Literatūros salos 2014“, skiriamas Kristijono Donelaičio 300 metų jubiliejui, vyks 2014 m. liepos 21–24 d. Valtarkiemyje (Olchovatka), Karaliaučiaus (Kaliningrado) srityje. Registracija pratęsta iki birželio 25 d.

Akademiniame seminare kviečiami dalyvauti visų Lietuvos universitetų BA ir MA pakopos lietuvių literatūros studentai, jų dėstytojai, doktorantai ir literatūros mokslininkai. Seminaro temos:

- Kristijonas Donelaitis: kūryba, asmenybė, tradicijos aktualizavimas

- Prūsija ir Mažoji Lietuva: paveldas, erdvė, mitologija, literatūros interpretacijos

- Atmintis, užmarštis, anamnezė literatūros tekstuose

- Eilėdara: apleistas laukas?

Dėstytojų ir mokslininkų pranešimams numatyta po 20–30 min., „studentų pievos“ pranešimams – po 10–15 min. Taip pat vyks teminė diskusija ir literatūriniai skaitymai bei ekskursijos po apylinkes. Planuojamos studentų ir dėstytojų diskusijos tema: „Donelaičio žemė: palikimas be paveldėtojo?“

Norinčius dalyvauti studentus ir dėstytojus rengėjai prašo siūlyti savo pranešimus arba registruotis diskusijai (parengti jai pasisakymą). Rengdamiesi diskusijai pasirinktinai visi iš naujo skaitome Mažosios Lietuvos kūrybinio palikimo tekstus (Kristijonas Donelaitis, Vydūnas, Ieva Simonaitytė, Johanesas Bobrovskis...) ar kūrinius, susijusius su Mažąja Lietuva (Juozas Grušas, Justinas Marcinkevičius, Saulius Šaltenis, Juozas Aputis, Alvydas Šlepikas...).

Šiose Salose bus galima pažinti ir Karaliaučiaus krašto miestus bei jų istoriją, bus lankomasi Tilžėje (Sovetske), Ragainėje (Nemane), Tolminkiemyje (Čistyje Prudy), Stalupėnuose (Nesterove), Gumbinėje (Guseve), Įsrutyje (Černiachovske) ir Karaliaučiuje (Kaliningrade), todėl pranešimų neskaitantiems studentams siūloma pasidomėti šių vietovių praeitimi, kultūra, literatūra ir išvykų metu pasidalinti žiniomis su kitais.

Rengėjai prašo dalyvius iš anksto registruotis ir kartu atsiųsti savo siūlomas pranešimų temas arba užsirašyti kaip diskusijos dalyviui IKI birželio 25  d. el. paštu aiste.kucinskiene@gmail.com. Vietų skaičius ribotas!

Kelionės, nakvynės Valtarkiemio poilsio centre ir maitinimo išlaidos visiems dalyviams padengiamos, tačiau iš užsiregistravusiųjų šįkart bus renkamas dalyvio mokestis, į kurį įeina ir apmokėjimas už vizą: studentams – 60 Lt, dėstytojams, mokslininkams ir doktorantams – 100 Lt.

Norintys vykti turi turėti LR piliečio PASĄ, asmens tapatybės identifikavimo kortelės neužtenka. Būtina gerai apsvarstyti savo dalyvavimo galimybes, nes prašymas vizoms bus teikiamas birželio mėnesio pabaigoje ir naujų dalyvių po to registruoti nebebus galimybės.

Klauskite, rašykite, skambinkite renginio koordinatorei Aistei Kučinskienei, aiste.kucinskiene@gmail.com, tel. 8 612 94972.

Rengėjai:

Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas

VU Lietuvių literatūros katedra

Rėmėjas - Lietuvos kultūros taryba

 


grįžti