Naujienos

Tarptautinė mokslo konferencija „Laiškas literatūroje ir kultūroje“

2014-09-23

Rugsėjo 26–27 d. Lietuvos edukologijos universiteto II rūmuose (T. Ševčenkos g. 31, Vilnius) Lietuvos lyginamosios literatūros asociacija (LLLA) ir Lietuvos edukologijos universitetas (LEU) rengia tarptautinę mokslo konferenciją „Laiškas literatūroje ir kultūroje“, kurioje dalyvaus per 70 Lietuvos ir užsienio mokslininkų iš Prancūzijos, Graikijos, Čekijos Respublikos, Slovakijos, Lenkijos, Latvijos, Rusijos, Ukrainos, Gruzijos, Kazachstano, JAV ir kitur. Konferencija vyks lietuvių, anglų, prancūzų ir rusų kalbomis.

Renginyje, skirtame epistolografijos tradicijai, laiškui kaip komunikacijos ir tarpkultūrinio bendravimo instrumentui, laiškų romanams, žinomų asmenybių laiškams, laiškui kaip kultūrinei-tekstinei konstrukcijai bei laiško metamorfozei elektroninėje erdvėje, pranešimus skaitys iškilūs lyginamosios literatūros žinovai.

LLLA, įkurta 2005 m. sausio 13 d., propaguoja šiuolaikiškiausią komparatyvistikos sampratą, pabrėždama ne vien sąsajas tarp literatūrų, bet ypač tarpdalykinius ir tarptekstinius ryšius. LLLA dalyvauja komparatyvistinėse studijose, bendrauja su užsienio šalyse veikiančiomis lyginamosios literatūros organizacijomis, kuria bendrus projektus su užsienio šalių mokslininkais, rengia mokslines konferencijas, organizuoja seminarus, mokymus, teikia savo nariams metodinę paramą, kaupia ir skleidžia informaciją, leidžia lyginamosios literatūros ir kitos rūšies leidinius bei taiko lyginamosios literatūros pasiekimus pedagoginėje praktikoje.

Konferencijos „Laiškas literatūroje ir kultūroje“ programa


grįžti