Naujienos

Tarptautinė mokslinė konferencija „The Changing Baltics: Cultures within a Culture“

2014-09-24

Rugsėjo 29–30 dienomis Rygoje, Europos Sąjungos namuose (Aspazijas bulvāris 28, Riga) įvyks 10-oji tarptautinė Baltijos šalių literatūrologų konferencija „Besikeičiančios Baltijos šalys: kultūros kultūroje“ („The Changing Baltics: Cultures within a Culture“).

2014-ųjų metų konferencijos pagrindinė ašis – tai lyginamasis žvilgsnis į kultūrinius pokyčius ir kultūrinę įvairovę. 

Baltijos šalių literatūrologų konferencija – tai tęstinis tradicinis Baltijos šalių akademinis renginys, organizuojamas nuo 1995 m. Per šį laiką, suburiant draugėn Estijos, Latvijos ir Lietuvos mokslininkus ir diskutuojant tiek apie bendruosius literatūrologinius dalykus, tiek apie kiekvienai atskirai šaliai būdingus literatūros reiškinius, buvo išplėtota daug naujų įžvalgų. Teorinės prieigos akcentavimas pasirodė labai produktyvus atliekant Baltijos šalių atminties tyrimus. 2014-ųjų metų konferencijos organizatoriai nusprendė toliau tęsti ankstesnę tradiciją, atskreipdami dėmesį į Baltijos šalių patirtį ne tik kaip į pavyzdį teoriniams svarstymams tokiomis temomis kaip atmintis, tapatybė ir kultūrinis vertimas, bet taip pat atveriant ją ir lyginamajam požiūriui.

 

Daugiau informacijos apie konferenciją The Changing Baltics: Cultures within a Culture“ ir jos programą galite rasti čia.


grįžti