Naujienos

Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas atvers duris tiems, kuriuos domina tautosaka

2014-10-13

Spalio 13-18 d. Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas (LLTI) skelbia Tautosakos savaite ir savo duris atveria vilniečiams ir Vilniaus svečiams.

„LLTI Tautosakos  archyvo  skyrius  2007  metais, minėdamas garbaus tautosakos rinkėjo Jurgio Dovydaičio 100­ąsias gimimo metines, pasiūlė kasmet, peržvelgus darbščiausių tautosakos rinkimo talkininkų darbus, sukauptus Lietuvių tautosakos rankraštyne, išrinkti „Tautosakos medaus“ nominacijos laureatą ir jam įteikti simbolinį saldų apdovanojimą, o spalio 19-ąją įvardinti Tautosakos diena (šią dieną, beje, gimė ir daug nusipelnęs tautosakai rašytojas prof. Vincas Krėvė),“ – pasakoja renginio organizatorė, LLTI mokslininkė Gražina Kadžytė.  – „2011 m. Tautosakos diena  peraugo  į Tautosakos  savaitę, kurios metu laukiamos moksleivių ir vyresniojo amžiaus žmonių ekskursijos, pavieniai smalsuoliai, supažindinama su tautosakos lobynais, mokslininkų folkloristų darbais, pristatomi LLTI tautosakos leidiniai.“

Tautosakos savaitė – puiki proga ir susipažinti su Vileišių rūmais, kuriuose įsikūręs LLTI, pamatyti, kaip ir kokioje aplinkoje tiriamas ir saugomas mūsų tautosakos paveldas, kokie žmonės šiuo darbu užsiima.

Renginių programa

Spalio 13 d., pirmadienis – Moksleivių diena. 10-16 val.  Ekskursijos klasėms ir būreliams su tautosakos pamokomis, viktorinos su galimybe laimėti tautosakos leidinių*.

Spalio  14 d., antradienis – Tautosakos leidinių paroda-skaitykla. LLTI Tautosakos archyvo salėje.

Spalio  15 d., trečiadienis – Senjorų diena.  10-16 val. Ekskursijos su tautosakos pamokomis Trečiojo amžiaus universitetų grupėms ir pavieniams lankytojams, viktorinos su galimybe laimėti tautosakos leidinių*.

Spalio  16 d., ketvirtadienis – „Tautosakos medaus 2014“ nominacijos teikimas Onai Rasutei Šakienei. 15.30 val. LLTI centrinių rūmų konferencijų salėje.

Spalio  16-17 d., ketvirtadienis-penktadienis – XXI tautosakos konferencija „Tradicinis ir potradicinis folkloras: gyvavimo ir perdavimo būdai“.  9-16 val. LLTI centrinių rūmų konferencijų salėje.

Spalio  18 d., šeštadienis – LRT radijo viktorina „O Tai tau“  14.30 val. – klausimai iš tautosakos, prizai iš LLTI leidybos centro.

* ekskursijoms registruotis el. paštu kadzyte@llti.lt, informacijai – tel. 85-2625892


grįžti