Naujienos

Atnaujinama „Baltnexus“ veikla

2012-10-02

Nuo 2012 spalio mėnesio atnaujinama tarptautinio lituanistikos ir baltistikos mokslo institucijų tinklo „Baltnexus“ veikla - prisiregistravusiems nariams siunčiama aktuali informacija, tinklapyje talpinamos naujos publikacijos, skelbiamos naujienos apie vykstančius renginius, konferencijas.

2006-2009 m. VU vykdė projektą „Baltnexus“, per kurį buvo sukurtas ir veikė tarptautinis mokslinės informacijos ir bendradarbiavimo tinklas tarp 32 Europos, JAV ir Rusijos lituanistikos ir baltistikos institucijų mokslininkų. „Baltnexus“ buvo sukurtas siekiant suburti visus Lietuvos ir užsienio baltistus į vieną virtualią erdvę, kurioje būtų keičiamasi informacija, būtų keliami ir sprendžiami aktualūs klausimai, keičiamasi idėjomis, vyktų lituanistinių ir baltistinių mokslo rezultatų sklaida.

Nuo 2012 m. spalio mėnesio atnaujinama „Baltnexus“ veikla: registruotiems dalyviams siunčiama aktuali informacija apie vykstančius renginius, konferencijas, konkursus; skelbiamos naujienos, keliami baltų kalbotyros ir baltų literatūrų bei tautosakos leidiniai; diskutuojama aktualiais moksliniais klausimais. Planuojama dar labiau plėsti „Baltnexus“ veiklą: internetu transliuoti mokslo renginius.

Kviečiame prisiregistruoti „Baltnexus“ tinklapyje ir išbandyti jo teikiamas galimybes.

Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšomis.

             

 

Tikimės sėkmingo bendradarbiavimo!

 


grįžti