Naujienos

KONFERENCIJA „PERSPECTIVES OF BALTIC PHILOLOGY III: APOKALIPSĖ IR PASAULIŲ PABAIGOS“

2016-02-17

Poznanės Adomo Mickevičiaus universiteto Kalbotyros instituto Baltologijos skyrius ir Kultūros lyginamųjų tyrimų skyrius kviečia į trečią tarptautinę mokslinę konferenciją „Perspectives of Baltic Philology III: Apokalipsė ir pasaulių pabaigos“ vyksiančią 2016 m. birželio16–17 d. Poznanės Adomo Mickevičiaus universitete Poznanėje.

Konferencija „Perspectives of Baltic Philology“ – tai platforma, kurios tikslas platinti naujausius Europos baltistų ir kitų sričių atstovų, susijusių su baltistika, tyrimų rezultatus.

2016 m. rengiamame susitikime daugiausia dėmesio bus skiriama „Apokalipsei ir pasaulių pabaigoms”, o susitikimo tikslas – pateikti aktualių mokslinių tyrimų rezultatus, kurie fiksuoja staigius arba stebinančius pokyčius, permainas, supaprastinimus, nykimą ir niveliaciją, sugrįžimus arba pasikartojimus ne tik baltistikos moksle, bet ir įvairiose kitose mokslo srityse, susijusiose su baltistika. Konferencijos sekcijose bus diskutuojama apie katastrofas, dėl įvairių priežasčių nutrūkusius procesus, kitas permainas ir sukrėtimus įvairių pasaulių ribose: realiajame (mokslo pasaulis) ir nerealiajame (pasauliai, sukurti grožinėje literatūroje, kalboje, kinematografijoje, tautosakoje, mitologijoje, mene ir t. t.).

Pranešimų temas ir santraukas prašome siųsti iki 2016 m. balandžio 10 d. adresu: perspektywy.poznan@gmail.com.

Prisegtuke rasite kvietimą ir dalyvio anketas lietuvių, latvių, anglų ir lenkų kalbomis.

Conference_Apocalipse_EN

Conference_Apocalypse_Form_EN.pdf

Konference_apokalipse LV

Konference_apokalipse_Pieteikums_LV

Konferencija_apokalipse_anketa_LT

Konferencija_apokalipse_LT

Konferencja_apokalipsa PL

Konferencja_apokalipsa_formularz_PL.pdf


grįžti