Naujienos

PRIGIMTINĖS KULTŪROS SEMINARAS

2016-05-31

Birželio 30–liepos 3 d. Rumšiškėse, Lietuvių liaudies buities muziejuje įvyks 11-asis prigimtinės kultūros seminaras „Prigimtinė kultūra ir laisvė“, rengiamas Prigimtinės kultūros instituto, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto ir Lietuvos liaudies buities muziejaus.

Įprasta suvokti prigimtinės kultūros ir laisvės sąvokas kaip nesusiejamas, viena kitą atribojančias. Seminaru kviečiame maksimaliai giliai abi jas permąstyti, ką galima padaryti tik mąstant jas kartu. Nė viena iš jų neliks tokia, kaip buvusi. Ir viena, ir kita keisis. Būtent apie šią kaitą kviečiame kalbėtis.

Prigimtinė kultūra neturėtų tapti vien aiškiai apibrėžtu, įprastu teoriniu terminu, todėl ir siūlome mąstyti apie tai, kaip kasdienėse patirtyse ji įgyja iš anksto jai nepriskirtas savybes. Laisvės sąvoka, kuri tarsi suprantama be pastangų, yra išretėjusi, reikalinga įžeminimo, jos galimų patirčių apmąstymo.

Preliminariai galvodami apie jų santykį, supratome, kad žiūrint į konkrečias situacijas, o ne į teorinius konceptus, prigimtinė kultūra ir laisvė atrodo labiau neatskiriamos nei priešingos. Dažna situacija – ir kasdienė, ir ribinė – parodo netikėtai artimą jų ryšį.

Seminaro programą galite rasti čia: http://prigimtine.lt/lt/seminarai/xi-seminaras/programa/

Nuo gegužės 20 d. iki birželio 8 d. (9 val.) galite registruotis į XI-ąjį Prigimtinės kultūros seminarą. Norėdami užsiregistruoti, užpildykite registracijos formą:

https://docs.google.com/forms/d/1qMCBoYQwqihomjnciCJRpW_XoQ71RytlUGHdndcTBrE/edit

Norintys prisidėti prie seminaro organizavimo kaip savanoriai kviečiami atsiliepti iki gegužės 25 d.

Pasibaigus registracijos laikui, seminaro rengėjai atsakymus kiekvienam dalyviui išsiųs asmeniškai iki birželio 17 d. Dalyvio mokestį, užsisakytos nakvynės bei maitinimo išlaidas būsimieji dalyviai turės apmokėti internetu iki birželio 23 d., tuo galutinai patvirtindami savo dalyvavimą.

Prigimtinės kultūros institutas gali padengti kelių dalyvių seminaro mokestį. Jei norėtume pasinaudoti šia galimybe, prašymo formą rasite čia:

https://docs.google.com/forms/d/1fa-Nv98E_dfiE3ZSsWsXhL9PN3at6K6QYkvSmyjQV9o/viewform

Vietų skaičius yra ribotas, todėl bus teikiama pirmenybė klausytojams, užsiregistravusiems visoms seminaro dienoms.

Jeigu kiltų klausimų dėl registracijos, maloniai prašome teirautis elektroniniu paštu prigimtine@gmail.com arba telefonu 8-677-90525 (Audronė).

Daugiau informacijos: http://prigimtine.lt/lt/seminarai/


grįžti