Naujienos

Vroclavo universitete jau ketvirtą kartą įvyks tarptautinis lituanistų kongresas

2017-05-02

2017 m. gegužės mėnesio 22–24 dienomis Vroclavo universitete jau ketvirtą kartą vyks Tarptautinis Lituanistų kongresas, kurį drauge su Vroclavo universiteto Baltistikos centru organizuoja Lietuvos edukologijos univesitetas. Prie kongreso organizavimo prisideda Europos Sąjungos struktūrinių fondų projektas „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“, kurio vykdytojas yra Vilniaus universitetas, partneriai – Lietuvos edukologijos universitetas, Vytauto Didžiojo universitetas, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas.

Tarptautinis Lituanistų kongresas sieja visus besidominčius Lietuva, lietuvių kalba, kultūra, istorija, politika, lietuvių-lenkų santykiais. Pagrindinės kongreso temos: Algirdo J. Greimo atminimas; 25-osios Lietuvos Respublikos Konstitucijos ir 20-osios Lenkijos Respublikos Konstitucijos priėmimo metinės; lietuvių kalba ir lyginamoji kalbotyra; kultūra; lietuvių kalbos kultūra; literatūra ir tautosaka; Lietuvos istorija ir lietuvių-lenkų santykiai, politika ir visuomenė; teisė ir konstitucinė sistema.


Plačiau apie Vroclavo universitete vyksiantį tarptautinį kongresą žr.:
https://labaswroclaw.wordpress.com/program-rozwoj-wspolpracy-zagranicznych-centrow-baltystycznych-i-litewskich-instytucji-naukowo-edukacyjnych/

    


grįžti