Naujienos

GRUZIJOS IR POZNANĖS UNIVERSITETŲ BALTISTIKOS CENTRŲ ATSTOVŲ VIZITAI LEU

2017-07-15

2017 m. birželio mėnesį į Lietuvos edukologijos universitetą vizito atvyko Gruzijos technikos universiteto Lietuvių kalbos ir kultūros centro vadovas prof. Vidas Kavaliauskas ir Poznanės A. Mickevičiaus universiteto Baltistikos centro atstovė dr. Jowita Niewulis-Grablunas. Vizito metu kolegos lankėsi Lietuvos edukologijos universitete, Vilniaus universitete, Lietuvių kalbos institute, Martyno Mažvydo ir kitose bibliotekose, susitiko su universitetų dėstytojais. 

Prof. Vidas Kavaliauskas kartu su bendraautoriumi Giorgi Kobakhidze atliko rengiamo „Mokomojo lietuvių-gruzinų ir gruzinų-lietuvių kalbų žodynėlio“ korektūros darbus, Gruzijos ambasadoje Lietuvoje rinko ir tikslino medžiagą apie XIX–XXI a. Lietuvių ir gruzinų kalbinius ir kultūrinius ryšius. Svečiai atnaujintame LEU Humanitarinio ugdymo fakulteto Lietuvių kalbos ir kultūros centre konsultavosi dėl lietuvių, kaip užsienio kalbos, naujų dėstymo metodų, būdų. Kartu su centro darbuotojais rengė mokomąją medžiagą – testus, dalomąsias užduotis.
Dr. Jowita Niewulis-Grablunas susitikusi su lietuvių kalbos dėstytojais domėjosi lietuvių kalbos paskaitų užseniečiams metodologija, konsultavosi rūpimais klausimais, susijusiais su dėstymu, dalijosi savąja patirtimi. Bibliotekose, knygynuose rinko, kaupė metodinę ir didaktinę medžiagą paskaitoms – praktinei lietuvių kalbai, gramatikai, istorijai ir kt.
Stažuotojai džiaugėsi, kad trumpalaikis vizitas naudingas visoms bendradarbiaujančioms institucijoms – ir tiems, kurie sulaukia mokslininkų, dėstytojų, ir tiems, kurie turi galimybę atvykti į Lietuvą.

 

Trumpalaikiai vizitai organizuojami pagal ES SF finansuojamą projektą

„Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“

(Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002)

ESFIVP-I-2  logo  leu_logotipas  esfa


grįžti