Naujienos

PROF. ANNOS VERSCHIK IŠ TALINO UNIVERSITETO STAŽUOTĖ LIETUVOJE

2017-11-29

Lapkričio 19-26 d. Lietuvoje lankėsi Talino universiteto bendrosios kalbotyros profesorė Anna Verschik, kuri aplankė Vytauto Didžiojo ir Vilniaus universitetus. Vytauto Didžiojo universitete  prof. A. Verschik skaitė paskaitas „Kalbų kontaktai internete“ ir „Anglų ir suomių kalbų situacija Estijoje“ Humanitarinių mokslų fakulteto Baltijos regiono kultūros programos studentams, kuriems ypač patiko paskaita apie daugiakalbystę internetinėje erdvėje. VDU buvo surengtas susitikimas su Humanitarinių mokslų fakulteto Kultūrų studijų katedros vedėja doc. dr. Laimute Anglickiene ir fakulteto prodekanu doc. dr. Giedriumi Janausku, su kuriais prof. A. Verschik aptarė tolesnių kontaktų ir bendradarbiavimo galimybes, kalbėjo apie baltistikos dalykų dėstymo problemas Talino universitete. Prof. A. Verschik taip pat susitiko su Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių ir menų mokslų fakulteto Šiuolaikinių kalbų ir tarpkultūrinės komunikacijos katedros vedėja doc. dr. Saule Petroniene ir katedros dėstytoja, Talino universiteto kalbotyros doktorantūros absolvente dr. Ligita Judickaite-Pašvenskiene, su kuriomis aptarė tarpuniversitetinio bendradarbiavimo idėją.

20171120_154351  20171120_154820

A. Verschik su Baltijos regiono kultūrų                 Profesorė su VDU studentais

programos ketvirtakursėmis ir doc. dr. L. Anglickiene

L. Anglickienės nuotraukos

 

Vilniuje prof. A. Verschik bendravo su Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto dekane, Lituanistinių studijų katedros vedėja prof. dr. Meilute Ramoniene ir lankėsi Vilniaus universiteto bibliotekoje.

 

Trumpalaikiai vizitai organizuojami pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002).

ESFIVP-I-2  logo  esfa  vdu logotipas


grįžti