Naujienos

DR. JUSTYNOS PRUSINOWSKOS IŠ POZNANĖS ADOMO MICKEVIČIAUS UNIVERSITETO VIZITAS LIETUVOJE

2017-12-01

Lapkričio 7-16 d. Lietuvoje lankėsi Poznanės Adomo Mickevičiaus universiteto Kalbotyros instituto Baltistikos skyriaus mokslo darbuotoja dr. Justyna Prusinowska. Vilniuje J. Prusinowska dirbo bibliotekose, kur rinko medžiagą apie surinkimininkų judėjimą Mažojoje Lietuvoje, o surinktos medžiagos pagrindu parengė pranešimą tarptautinei konferencijai.

Justyna 1  

Konferencija „Kalbos, kultūros ir švietimo politika: sąveika ir sankirtos“ Lietuvos Respublikos Seime (su lekt. Ričardu Petkevičiumi ir dr. Daiva Vaišniene).

Vilmos Zubaitienės nuotrauka.

Vilniuje J. Prusinowska susitiko su Vilniaus universiteto, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto bei Lietuvių kalbos instituto tyrėjais, Kaune - su lietuvių kalbos dėstytoja dr. Judita Džežulskiene ir diskutavo apie aktualus baltistikos klausimus, studijų ir mokslo tyrimų plėtrą, projektų ir kitų bendrų renginių galimybes. Vilniaus universitete dalyvavo prof. dr. Vytauto Kardelio dialektologijos paskaitoje bei Taikomosios kalbotyros institute organizuotame seminare, kuriame pranešimus skaitė doc. Mindaugas Strockis ir Budapešto Lorando Etvešo universiteto Slavų ir baltų filologijos instituto dėstytojas Ričardas Petkevičius.

Per stažuotę J. Prusinowska lapkričio 9 d. aplankė parodą „Maištaujančios knygos“, skirtą Reformacijos 500 metų jubiliejui, lapkričio 10 d. dalyvavo Seime vykusioje tarptautinėje konferencijoje „Kalbos, kultūros ir švietimo politika: sąveika ir sankirtos“, skirtoje Lietuvių kalbos kultūros metams paminėti. Mokslininkė Kauno fotografijos galerijoje apžiūrėjo ir Vito Luckaus parodą „Mimai“, skirtą Kauno pantomimos trupės įkūrimo 50-mečiui paminėti.

Justyna 2

Parodos „Maištaujančios knygos“ atidarymas Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (nuotraukoje kartu su dr. Inga Strungyte-Liugiene).

Kotrynos Rekašiūtės nuotrauka.

Trumpalaikiai vizitai organizuojami pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002).

ESFIVP-I-2  esfa  logo  vdu logotipas

 


grįžti