Naujienos

DOC. DR. GIEDRIAUS JANAUSKO IŠ VDU VIZITAS HELSINKIO UNIVERSITETE

2017-12-11

2017 m. lapkričio 27 – gruodžio 4 d. Helsinkio universitete lankėsi Vytauto Didžiojo universiteto doc. dr. Giedrius Janauskas. Per vizitą doc. dr. G. Janauskas skaitė paskaitas „In between of the Baltic Sea States: Lithuanian Perspective“, „Formation of the Baltic Sea Region: Past, Reality, and Imagination of Future“, „National narrative(s) of the History of Lithuania: Challenges of the XXth century 100 years of history: Finland and Lithuania“ įvairių kursų Helsinkio universiteto Baltistikos studijų programos ir universiteto studentams. Per diskusijas buvo kelti klausimai apie Baltijos jūros regiono formavimosi ypatumus bei diskutuota apie Lietuvos užsienio politikos gaires. Taip pat doc. dr. G. Janauskas su Helsinkio universiteto Baltistikos studijų programos kuratorėmis prof. dr. Laimute Balode ir dėstytoja Aurelija Kaškelevičiene kalbėjosi apie glaudesnį Suomijos ir Lietuvos universitetų bendradarbiavimą baltistikos srityje, apie studijų ir mokslo tyrimų plėtrą, aptartos bendrų projektų galimybės.

giedrius_6674

Paskaita Baltistikos studijų programos studentams

Aurelijos Kaškelevičienės nuotrauka

Lapkričio 28 d. Helsinkio universiteto prof. dr. Laimutė Balodė ir dėstytoja Aurelija Kaškelevičienė, Espoo savivaldybės gimtųjų kalbų skyrius ir Suomijos lietuvių bendruomenė surengė doc. dr. G. Janausko susitikimą su lietuvių vaikais ir tėvais Espoo mieste Ruusutorppa mokykloje. Per susitikimą, pavadintą „Lietuvai 100“, kalbėtasi, ką Lietuvos valstybei reiškia šimtmetis, kaip jis suprantamas ir kaip jį ruošiamasi švęsti. Lapkričio 30 d. doc. dr. G. Janauskas dalyvavo Suomijos lietuvių bendruomenės, SILTA ir Lietuvos Respublikos ambasados Suomijoje organizuotoje A. Matelio filmo „Skrydis per Lietuvą“ ekranizacijoje, kuri buvo skirta artėjančiam Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiui paminėti, po atviru dangumi.

Trumpalaikiai vizitai organizuojami pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002).

ESFIVP-I-2  esfa  logo  vdu logotipas

Fotografavo Aurelija Kaškelevičienė


grįžti