Naujienos

PROF. DR. RIMVYDO PETRAUSKO IŠ VILNIAUS UNIVERSITETO VIZITAS FRANKFURTO PRIE MAINO GOETHE’S UNIVERSITETE

2018-02-14

Vasario 1 d. Frankfurto prie Maino Goethe’s universiteto Empirinės kalbotyros institute Kalbotyros ir kultūrologijos fakultete lankėsi VU Istorijos fakulteto Senosios ir Vidurinių amžių istorijos katedros vedėjas, Istorijos fakulteto dekanas prof. dr. Rimvydas Petrauskas. Vizito metu jis skaitė paskaitą „Pagonys, didvyriai, prekeiviai: Lietuva ir Europa Viduramžiais“.

Petrauskas_Rimvydas

Prof. dr. Rimvydas Petrauskas

BC studento nuotrauka

Prof. dr. R. Petrauskas pasakojo apie Lietuvos kelią iki krikšto 1386 metais ir stebinančiai greitą tapsmą integratyvia Europos dalimi, nes XIV amžiaus Lietuvos visuomenė patyrė fundamentalių permainų. Paskaitoje kalbėta apie tris svarbiausias pokyčių sritis: pasaulėžiūros kitimą, politinių struktūrų formavimąsi ir visuomenės raidą. Prof. dr. R. Petrausko paskaita susilaukė itin didelio klausytojų dėmesio. Po paskaitos lietuvių kalbos lektorė dr. Vaida Našlėnaitė Eberhardt ir baltistikos studentai pakvietė visus į lietuvišką vakarą. Svečiai džiaugėsi lietuviškomis vaišėmis, muzika ir smagiais pokalbiais.

Informacija apie prof. dr. R. Petrausko paskaitą Goethe’s universiteto tinklalapyje: https://aktuelles.uni-frankfurt.de/event/heiden-helden-haendler-litauen-und-europa-im-mittelalter/

Jolanta Gelumbeckaitė

Trumpalaikiai vizitai organizuojami pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002).

ESFIVP-I-2  esfa  logo  vu logotipas


grįžti