Naujienos

2017 M. SPALIO 18–20 D. ESTIJOJE (TARTU) VYKS TARPTAUTINIS AKADEMINIS PASAULIO BALTISTŲ SEMINARAS „baltijos regiono savimonė: kontaktai ir kontekstai“

2018-10-14

Baltijos valstybių jubiliejiniais seminaras orientuojasi į naują Baltijos regiono „perskaitymą“, aktualizuojant baltų kalbų, istorijos, mentaliteto, dvasinės ir materialinės kultūros paveldo, kultūrinės atminties ir Baltijos šalių šiuolaikinės kultūros klausimus. Atskiras akcentas šiemet skiriamas vertimų iš/į baltų kalbas kaip tarpkultūrinės sinergijos problematikai. Renginiu siekiama sutelkti įvairių lygmenų akademinės bendruomenės narius iš Lietuvos ir užsienio: dėstytojus, doktorantus, bakalauro ir magistro pakopų studentus. 

BALTIJOS REGIONO SAVIMONĖ_ANOTACIJOS
BALTIJOS REGIONO SAVIMONĖ_PROGRAMA_2018

 

Seminarą organizuoja Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA- V-709- 01-0002), kurį vykdo Vilniaus universitetas kartu su partneriais – Vytauto Didžiojo universitetu, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutu.

ESFIVP-I-2  esfa  logo  LLTI_logoTARTU LOGOTIPAS

 


grįžti