Naujienos

PARYŽIAUS NACIONALINIO RYTŲ KALBŲ IR CIVILIZACIJOS INSTITUTO BALTISTIKOS CENTRO ATSTOVĖS GRAŽINOS ČIARNAITĖS VIZITAS LIETUVOS EDUKOLOGIJOS UNIVERSITETE

2018-02-20

Sausio 22 – 28 d. Lietuvos edukologijos universitete lankėsi Paryžiaus nacionalinio rytų kalbų ir civilizacijų instituto Baltistikos centro atstovė Gražina Čiarnaitė. Trumpalaikio vizito metu viešnia susitiko su LEU Humanitarinio ugdymo fakulteto dėstytojais, lankėsi universiteto Lietuvių kalbos ir kultūros centre, stebėjo dėstytojų vedamas paskaitas užsienio universitetų studentams. Pasisėmusi daug naudingos patirties, G. Čiarnaitė džiaugėsi galėjusi aplankyti LEU leidyklą, joje įsigyti leidinių, taip pat padirbėti bibliotekoje.

ciarnaite 1

Paryžiaus nacionalinio rytų kalbų ir civilizacijų instituto Baltistikos centro

atstovė Gražina Čiarnaitė Lietuvos edukologijos universitete

LEU studento nuotrauka

Be darbų Lietuvos edukologijos universitete, viešnia turėjo galimybę susitikti su Švietimo informacinių technologijų centro Mobiliųjų įrenginių taikymo ugdymo procese patarėja V. Navickiene, kurios patarimai, kaip kelti savo kvalifikaciją ir neatsilikti nuo naujų technologijų suteikiamų galimybių dėstant lietuvių kalbą, buvo labai naudingi. Stažuotoja dalyvavo Ugdymo plėtotės centre vykusiame seminare „iPad panaudojimas ugdyme“, kuriame buvo parodyta, kaip naudoti įvairias programas mokant užsienio kalbos. G. Čiarnaitė džiaugėsi, kad per seminarą vykęs darbas grupėmis kartu su LEU, VU dėstytojais ir ITC, UPC darbuotojais suartino bei paskatino norą keistis informacija, patirtimi, efektyviau bendradarbiauti.

ciarnaite 2

Paryžiaus nacionalinio rytų kalbų ir civilizacijų instituto Baltistikos centro atstovė Gražina Čiarnaitė Lietuvos edukologijos universitete

LEU studento nuotrauka

Lektorės vizitas vyko pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“.

esfa  ESFIVP-I-2  logo  leu_logotipas


grįžti