Naujienos

DOC. DR. LORETOS CHODZKIENĖS IŠ VU UŽSIENIO KALBŲ INSTITUTO VIZITAS TARTU UNIVERSITETO UŽSIENIO KALBŲ IR KULTŪRŲ KOLEDŽO BALTIJOS REGIONO KALBŲ SKYRIUJE

2018-03-27

Kovo 4–11 d. Tartu universiteto Baltijos regiono kalbų skyriuje lankėsi Vilniaus universiteto dėstytoja doc. dr. Loreta Chodzkienė.  Per vizitą doc. dr. L. Chodzkienė susitiko su centro vadove Tiina Kattel ir lietuvių kalbą studijuojančiais studentais, skaitė jiems paskaitas „Nenorminės šnekamosios kalbos ypatumai“ bei „Naujažodžio kelias į lietuvių kalbą“.

L. Chodzkienės vizitas sutapo su Tartu universitete organizuojamais renginiais „Lietuvos dienos 2018“ (plačiau žr. https://www.maailmakeeled.ut.ee/et/LT2018). Jose perskaitytos doc. dr. L. Chodzkienės atviros paskaitos „Atrandant Lietuvą“ ir „Lietuva pašaliečio akimis“ buvo skirtos ne tik lietuvių kalbą ir literatūrą studijuojantiems studentams, bet ir kitų fakultetų studentams, dėstytojams, miesto gyventojams, lietuvių bendruomenės, reziduojančios Tartu mieste, nariams. 

paskaita1_  paskaita2_

Doc. dr. L. Chodzkienė Tartu universitete

BC studento nuotrauka

Lektorės vizitas vyko pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“(Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002).

esfa  ESFIVP-I-2  logo  vu logotipas

BC studento nuotrauka


grįžti