Naujienos

KAZACHSTANO ABAJAUS VARDO NACIONALINIO PEDAGOGINIO UNIVERSITETO ATSTOVĖS PROF. DR. MARZHAN TAJIYEVOS VIZITAS LIETUVOS EDUKOLOGIJOS UNIVERSITETE

2018-05-08

Balandžio 15–21 d. Lietuvos edukologijos universitete lankėsi Kazachstano Abajaus vardo nacionalinio pedagoginio universiteto Baltistikos centro atstovė prof. dr. Marzhan Tajiyeva. Trumpalaikio per vizitą viešnia susitiko su LEU Humanitarinio ugdymo fakulteto dekanu ir dėstytojais, dalyvavo universitete vykusiuose renginiuose. Viešėdama LEU prof. dr. M. Tajiyeva stebėjo Lietuvių kalbos ir kultūros centro dėstytojų vedamas paskaitas, kuriose sėmėsi patirties, ir konsultavosi su centro vadove dr. Vilma Leonavičiene. Viešnia taip pat lankėsi bibliotekose, susitiko su projekto „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ LEU dalies administracine grupe.

kazachai2  kazachai3

Prof. dr. Marzhan Tajiyeva Lietuvos edukologijos universitete

Nuotraukos Lietuvių kalbos ir kultūros centro dėstytojų

Vizitas vyko pagal Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002), kurio tikslas – stiprinti lituanistikos (baltistikos) centrus užsienyje, skatinti jų veiklą ir bendradarbiavimą su Lietuvos mokslo ir studijų institucijomis, siekiant gerinti aukštojo mokslo kokybę.

esfa  ESFIVP-I-2  logo  leu_logotipas


grįžti