Naujienos

DOC. DR. JURGOS BIKELIENĖS VIZITAS ČERNOVCŲ JURIJAUS FEDKOVIČIAUS PEDAGOGINIO UNIVERSITETO BALTISTIKOS CENTRE

2018-06-26

Birželio 6–12 d. Černovcų nacionalinio Jurijaus Fedkovičiaus pedagoginio universiteto Baltistikos centre, kurio vadovė – Aliona Shyba, lankėsi Lietuvos edukologijos universiteto Humanitarinio ugdymo fakulteto Lietuvių kalbotyros ir didaktikos katedros doc. dr. Jurga Bikelienė.

Per vizitą doc. dr. Jurga Bikelienė skaitė paskaitas apie lietuvių kalbą, Lietuvos kultūrą istoriją, vedė seminarus bei dalyvavo įvairiuose renginiuose, susitikimuose, per kuriuos pristatė Baltistikos centrų projektą – jo pradžią, dabartį ir ateities perspektyvas. Taip pat doc. dr. J. Bikelienė susitiko su universiteto prorektoriumi, fakulteto dekane, katedrų vedėjais, tarptautinių ryšių skyriaus darbuotojais, kurie aktyviai domisi vykdomu projektu.

Ukrainos Černovcų BC  Ukrainos Černovcų BC 3

Černovcų nacionalinio Jurijaus Fedkovičiaus pedagoginio universiteto Baltistikos centre

Studento nuotrauka

Ukrainos Černovcų BC 1

Vizitas vyko pagal Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002), kurio tikslas – stiprinti lituanistikos (baltistikos) centrus užsienyje, skatinti jų veiklą ir bendradarbiavimą su Lietuvos mokslo ir studijų institucijomis, siekiant gerinti aukštojo mokslo kokybę.

esfa  ESFIVP-I-2  logo  leu_logotipas


grįžti