Naujienos

PROF. DR. AKSELIO HOLVOETO IŠ VILNIAUS UNIVERSITETO VIZITAS SAKARTVELO TECHNIKOS UNIVERSITETE

2018-07-25

Liepos 2–11 d. Tbilisyje Sakartvelo technikos universitete Lietuvių kalbos ir kultūros centro studentams paskaitas baltų kalbų ir bendrosios kalbotyros klausimais skaitė Vilniaus universiteto profesorius Akselis Holvoetas. Dalis paskaitų buvo skirta lietuvių ir latvių kalbų bendrybėms bei skirtumams aptarti, siekiant lietuvių kalbos besimokantiems studentams pateikti platesnę baltų kalbų apžvalgą. Kitos paskaitos apėmė XX a. kalbotyros kryptis. Nors daugelis Lietuvių kalbos ir kultūros centro klausytojų studijuoja ekonominio arba techninio profilio dalykus, tačiau mokantis lietuvių kalbos jiems atsiveria galimybės susipažinti ne tik su Lietuva, jos kalba ir kultūra, bet taip pat su filologinių ir lingvistinių tyrimų sritimis.

Viešėdamas Tbilisyje prof. dr. A. Holvoetas dalyvavo įvairiuose Lietuvių kalbos ir kultūros centro renginiuose, su centro direktoriumi dr. Josebu Čuntišviliu bei su centro vadovu prof. dr. Vidu Kavaliausku aptarė lietuvių kalbos dėstymo ir bendradarbiavimo šioje srityje problemas, dalyvavo susitikimuose su lietuvių kultūros centro darbuotojais Dušeti mieste, susitiko ir dalyvavo diskusijoje su Sakartvelo parlamento deputatu Paata Mcheidze.

 Gruz1   Gruz4

Prof. Akselis Holvoetas Tbilisyje Sakartvelo technikos universitete

BC studentų nuotraukos

Gruz2  Gruz3

Vizitas vyko pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002).

esfa  ESFIVP-I-2  logo  vu logotipas


grįžti