Naujienos

VASAROS LITUANISTIKOS KURSTAI – VILNIAUS UNIVERSITETE

2018-08-15

Liepos 2–27 d. Vilniaus universitete vyko Vasaros lituanistikos kursai. Mokytis juose lietuvių kalbos ir susipažinti su Lietuvos kultūra atvyko 93 studentai iš 27 šalių: Argentinos, Australijos, Austrijos, Brazilijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Filipinų, Gruzijos, Indonezijos, Italijos, Izraelio, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Meksikos, Naujosios Zelandijos, Prancūzijos, Rusijos, Slovakijos, Suomijos, Švedijos, Šveicarijos, Ukrainos, Uzbekistano, Vengrijos, Vokietijos. Daugiausia buvo atvykusiųjų iš JAV – 20 studentų. Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimo projektas parėmė 11 studentų dalyvavimą kursuose, dar 33 kursų dalyviai gavo Švietimo mainų ir paramos fondo finansavimą.

Suskirstyti į 6 grupes pagal kalbos mokėjimo lygį, studentai kasdien po 4 ar 6 akademines valandas mokėsi lietuvių kalbos. Po pietų vyko paskaitos apie Lietuvos kultūrą – kalbą, architektūrą, tradicijas, folklorą, socialinį ir politinį gyvenimą, kasdienio gyvenimo kultūrą – ir gamtą. Taip pat buvo rengtis ekskursijos po Vilniaus universitetą ir Senamiestį, studentai lankėsi Valdovų rūmuose, Genocido aukų muziejuje ir Europos parke. Kursų dalyviai mokėsi lietuvių liaudies dainų ir ratelių, tradicinių amatų, linksminosi vakarėliuose, šoko ir dainavo su VU folkloro ansambliu „Ratilio“, o šeštadieniais kursų vyko į Trakus, Kauną ir Druskininkus.

Daugiau informacijos žr.: http://www.lsk.flf.vu.lt/lt/naujienos/lietuviu-kalbos-vasaros-kursai-2/

Vasaros kursai vyko pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002).

esfa  ESFIVP-I-2  logo  vu logotipas


grįžti