Naujienos

Baltijos Imanuelio Kanto universiteto Baltistikos centro atstovės vizitas Lietuvoje

2018-12-03

Lapkričio 19–25 d. Lietuvoje lankėsi Baltijos I. Kanto universiteto Baltistikos centro vadovė Violeta Lopetienė, kuri trumpalaikio vizito metu Lietuvoje sėmėsi patirties savo paskaitoms, konsultavosi su kolegomis.

Lankydamasi Lietuvoje V. Lopetienė lankėsi VDU Švietimo akademijoje, konsultavosi su įvairių disciplinų dėstytojais ir aptarė ateities bendradarbiavimo perspektyvas, būsimas studentų mainų programas. V. Lopetienė apsilankė M. Mažvydo bibliotekoje, kurioje prof. dr. Dainius Vaitiekūnas supažindino su Lituanistikos skyriaus darbu, pristatė įvairius mokslinius tyrimus. Šis vizitas V. Lopetienei buvo naudingas tęsiant lituanistikos sklaidą Kaliningrade.

V_ Lopetienė

Baltijos I. Kanto universiteto Baltistikos centro vadovė Violeta Lopetienė

Iš asmeninio Violetos Lopetienės archyvo

Vizitas vyko pagal Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002), kurio tikslas – stiprinti lituanistikos (baltistikos) centrus užsienyje, skatinti jų veiklą ir bendradarbiavimą su Lietuvos mokslo ir studijų institucijomis, siekiant gerinti aukštojo mokslo kokybę.

esfa  ESFIVP-I-2  logo


grįžti