Naujienos

Vroclavo universiteto Baltistikos centro atstovės dr. Tatjanos Vologdinos vizitas Lietuvoje

2018-11-30

Lapkričio 12–18 d. Lietuvoje viešėjo Vroclavo universiteto Baltistikos centro vadovė dr. Tatjana Vologdina, kuri Lietuvoje sėmėsi pedagoginės patirties ir aptarė tolesnio bendradarbiavimo galimybes.

Vizito metu dr. Tatjana Vologdina lankėsi VDU Švietimo akademijoje, kur stebėjo paskaitas. Lietuvoje įvyko keli T. Vologdinos susitikimai su doc. dr. J. Trimonyte-Bikeliene, doc. dr. L. Bučiene, prof. dr. G. Kundrotu ir kitais dėstytojais, taip pat su Lietuvių kalbos ir kultūros centro vadove Vilma Leonavičiene buvo aptarti studentų mainų klausimai. T. Vologdina dirbo Vilniaus bibliotekose ir Jono Meko centre, kur kaupė reikalingą medžiagą Vroclave dėstomam dalykui – Lietuvos kultūrai.

T.Vologdina

Dr. Tatjana Vologdina su studentais

VDU Švietimo akademijos studento nuotrauka

Vizitas vyko pagal Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002), kurio tikslas – stiprinti lituanistikos (baltistikos) centrus užsienyje, skatinti jų veiklą ir bendradarbiavimą su Lietuvos mokslo ir studijų institucijomis, siekiant gerinti aukštojo mokslo kokybę.

esfa  ESFIVP-I-2  logo


grįžti