Naujienos

VIENOS UNIVERSITETO DĖSTYTOJOS LINOS PESTAL VIZITAS LIETUVOJE

2019-03-14

Vasario 16-23 d. Lietuvoje lankėsi Vienos universiteto Filologijos ir kultūros mokslų fakulteto Europos ir lyginamųjų kalbų ir literatūros mokslų instituto Skandinavistikos fakulteto Lietuvių kalbos skyriaus dėstytoja Lina Pestal.

Vizito metu dėstytoja susitiko su lietuvių kalbos vadovėlio „Nė dienos be lietuvių kalbos“ autorėmis Virginija Stumbriene ir Aurelija Kaškelevičiene, knygų mugėje diskutavo su „Lietuvos vietovardžių žodyno“ autore akad. Grasilda Blažiene, knygos „Rytų aukštaičių patarmė: kaita ir pokyčiai“ autore Gražina Kadžyte ir knygą „Kalbos normos ir jų savireguliacija interneto bendruomenėje“ parašiusia dr. Rita Miliūnaite. Pasakų tyrinėjimo klausimais dėstytoja konsultavosi su tautosakininke prof. Bronislava Kerbelyte, o su prof. Vytautu Kardeliu aptarė projekto „Lietuvių šneka valdomų paslaugų“ įgyvendinimą.

Vytauto Didžiojo universitete Lina Pestal susitiko su Užsienio kalbų, literatūros ir vertimų studijų bei Lituanistikos katedros dėstytojais ir mokslo darbuotojais, taip pat turėjo galimybę arčiau susipažinti su lietuviško teatro tradicija Kauno dramos teatre, kur apsilankė spektakliuose „Barbora“ ir „Balta drobulė“.

L Pestal_B Karbelyte_2019.02.18

L. Pestal ir B. Karbelytė

Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Vizitas vyko pagal Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002), kurio tikslas – stiprinti lituanistikos (baltistikos) centrus užsienyje, skatinti jų veiklą ir bendradarbiavimą su Lietuvos mokslo ir studijų institucijomis, siekiant gerinti aukštojo mokslo kokybę.

esfa  ESFIVP-I-2  logo  svietimo akademija


grįžti