Naujienos

KAZACHSTANO ABAJAUS VARDO NACIONALINIO PEDAGOGINIO UNIVERSITETO BALTISTIKOS CENTRO ATSTOVĖS PROF. DR. MARZHAN TAJIYEVOS VIZITAS LIETUVOJE

2019-04-05

Kovo 24–30 d. Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijoje lankėsi Kazachstano Abajaus vardo nacionalinio pedagoginio universiteto Baltistikos centro atstovė prof. dr. Marzhan Tajiyeva.

Trumpalaikio vizito metu viešnia lankėsi dėstytojų paskaitose, susitiko su kalbinio ir meninio ugdymo programų dėstytojais, su kuriais pasidalijo lietuvių kalbos dėstymo studentams užsieniečiams patirtimi, drauge su kolega Igoriu Koroliovu iš Ukrainos Tarptautinių ryšių skyriuje aptarė universitetų bendradarbiavimo galimybes. Marzhan Tajiyeva taip pat lankėsi Vytauto Didžiojo universitete, Lietuvių kalbos institute ir Lietuvių literatūros ir tautosakos institute. Daug naudingos informacijos viešnia savo paskaitoms rado Vilniaus universiteto bei kitose miesto bibliotekose.

Vizito metu dėstytoja susitiko su Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos projekto dalies koordinatore doc. dr. Jurga Trimonyte Bikeliene, analizavo tolimesnes projekto veiklas, aptarė vizitus, Baltistikos centro studentų dalyvavimo klausimus vasaros stovykloje, dialektologinėje ekspedicijoje.

Kazachstanas

Prof. dr. Marzhan Tajiyeva Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijoje

Studento nuotrauka

 

Vizitas vyko pagal Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002), kurio tikslas – stiprinti lituanistikos (baltistikos) centrus užsienyje, skatinti jų veiklą ir bendradarbiavimą su Lietuvos mokslo ir studijų institucijomis, siekiant gerinti aukštojo mokslo kokybę.

esfa  ESFIVP-I-2  logo  svietimo akademija


grįžti