Naujienos

KRISTINOS VAISVALAVIČIENĖS VIZITAS RĖZEKNĖS TECHNOLOGIJŲ AKADEMIJOJE

2019-04-23

Balandžio 7–14 d. Vytauto Didžiojo universiteto Humanitarinių mokslų fakulteto Lituanistikos katedros doktorantė, Letonikos centro referentė Kristina Vaisvalavičienė lankėsi Latvijoje, Rėzeknės technologijų akademijoje (RTA), kur Švietimo, kalbų ir dizaino fakulteto studentams skaitė paskaitas apie reikšmingiausias ir naujausias lietuvių autorių knygas vaikams, aptarė svarbiausius lietuvių vaikų literatūros raidos procesus, pristatė šios srities tyrinėtojų darbus, apžvelgė Lietuvoje ėjusius ir dabar leidžiamus literatūrinius vaikų žurnalus.

Studentai taip pat buvo supažindinti su lietuvių vaikų literatūros vertimais į latvių kalbą bei latvių vaikų literatūros vertimais į lietuvių kalbą. Kartu su būsimaisiais pradinių klasių mokytojais diskutuota apie vaikų skaitymo skatinimo metodus, pristatytas jau trečius metus Lietuvos ir Latvijos mokyklose vykstantis projektas „Baltų literatūros savaitė“. Kartu su taikomosios komunikacijos ir vertimo studijų programos studentais, žiūrėtas V. Jonkutės ir E. Samsono režisuotas dokumentinis filmas „Arčiau žemės anapus upės“ (2018), diskutuota apie kultūros pažinimą per literatūros vertimus, apie vertėjų etinius ir estetinius pasirinkimus. RTA administracija bei Regionalistikos instituto darbuotojai supažindinti su VDU struktūriniais pertvarkymais ir studijų programų pasikeitimais, aptartos tolesnio bendradarbiavimo perspektyvos.

vaisva 1    vaisva 4

RTA studentai supažindinami su projektu              Susitikimas su RTA darbuotojais

„Baltų literatūros savaitė“

Nuotraukų autorė – Antra Kliavinska

 

vaisva 2

K. Vaisvalavičienė skaito paskaitą apie lietuvių vaikų literatūrą

vaisva 3

Su RTA studentais po paskaitos

Vizitas vyko pagal Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002), kurio tikslas – stiprinti lituanistikos (baltistikos) centrus užsienyje, skatinti jų veiklą ir bendradarbiavimą su Lietuvos mokslo ir studijų institucijomis, siekiant gerinti aukštojo mokslo kokybę.

esfa  ESFIVP-I-2  logo  svietimo akademija

 


grįžti