Naujienos

Liepojoje svarstytos aktualios literatūros mokslo problemos

2013-04-04

2013 m. kovo 21–22 d. Liepojos universitete (Latvija) vyko Liepojos 19-oji tarptautinė mokslinė konferencija „Aktualiosios literatūros mokslo problemos“.

Daugiau nei 50 literatūros mokslininkų, filosofų, teatro, folkloro ir medijų specialistų dvi dienas diskutavo latvių ir užsienio literatūros, kultūros ir komunikacijos klausimais.

Antroji konferencijos diena prasidėjo diskusija apie šį vasarį mirusio latvių poeto Imanto Ziedonio asmenybę ir kūrybą. Konferencijoje dalyvavo Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto Baltistikos grupės nariai doc. dr. Silvestras Gaižiūnas ir dr. Laura Laurušaitė.

S. Gaižiūnas perskaitė komparatyvistinį pranešimą „Dvi Prometėjo koncepcijos. Zenta Mauriņa ir Antanas Maceina“, o L. Laurušaitė, prezentacijai pasirinkusi temą „Kaip tirti šiuolaikinės emigracijos identitetą? Literatūros imagologijos galimybės“, latvių auditoriją supažindino su imagologijos teorija, aptarė lietuvių ir latvių emigracijos mastus ir naujojoje emigracijoje sukurtą baltų literatūrą.

Konferencijos organizatorių nuotraukose eilės tvarka:
pirmininkauja L. Laurušaitė, B. Kalnačs, pranešimą skaito Silvestras Gaižiūnas; konferencijos klausytojai; pranešimą skaito L. Laurušaitė

 


grįžti