Naujienos

PROF. DR. DALIOS KUIZINIENĖS VIZITAS BUDAPEŠTO LORANDO ETVEŠO UNIVERSITETE

2019-10-18

Rugsėjo 22-29 d. Budapešto Lorando Etvešo universitete paskaitas skaitė Vytauto Didžiojo universiteto Lituanistikos katedros prof. dr. Dalia Kuizinienė. Profesorė skaitė intensyvų XX a. antrosios pusės ir šiuolaikinės lietuvių literatūros kursą, nes lietuvių literatūros kursas šiuo metu universitete yra neskaitomas.

Per paskaitų ciklą buvo pristatytos svarbiausios sovietmečio, pereinamojo laikotarpio, lietuvių egzilio ir šiuolaikinės literatūros tendencijos, taip pat supažindinta su svarbiausių  kiekvieno laikotarpio reprezentantų kūryba. Studentai už intensyvų kursą turės atsiskaityti ir bus vertinami, todėl konsultacijų su kolegomis iš Vengrijos metu suformuluotos esė darbų užduotys.

Vizito metu dar buvo diskutuota su dėstytojais ir studentais apie lietuvių literatūrą, lietuvių rašytojų vertimus į vengrų kalbą ir lietuvių literatūros sklaidą Vengrijoje. Prof. dr. D. Kuizinienė dalyvavo ir universitete vykusiame Baltijos vienybės dienos minėjime, skaitė paskaitą „Baltiškosios tapatybės ženklai naujausioje lietuvių ir latvių literatūroje ir dailėje“.

Budap. Baltų vienybės diena  Vizitas Budapešte

Baltijos vienybės dienos minėjimas                            Per paskaitą

Nuotraukų autorė: Aurelija Meškerevičiūtė

Vizitas vyko pagal Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002), kurio tikslas – stiprinti lituanistikos (baltistikos) centrus užsienyje, skatinti jų veiklą ir bendradarbiavimą su Lietuvos mokslo ir studijų institucijomis, siekiant gerinti aukštojo mokslo kokybę.

esfa  ESFIVP-I-2  logo  svietimo akademija


grįžti