Naujienos

DOC. DR. LAIMOS ANGLICKIENĖS IR DR. GIEDRĖS BARKAUSKAITĖS VIZITAS BRNO MASARYKO UNIVERSITETE

2019-10-21

Rugsėjo 28–spalio 5 d. Brno Masaryko universitete lankėsi Vytauto Didžiojo universiteto Kultūrų studijų katedros dėstytojos doc. dr. Laima Anglickienė ir dr. Giedrė Barkauskaitė. Vizito metu dėstytojos skaitė paskaitas lituanistikos programos bakalaurams ir magistrams.

Per paskaitas dr. G. Barkauskaitė supažindino studentus su Lietuvos choreografija ir Lietuvos dainų ir šokių šventės tradicijomis, doc. dr. L. Anglickienė – su XXI a. šiuolaikinio vaikų ir jaunimo folkloro tendencijomis. Viešnios taip pat skaitė paskaitų ciklą „Lietuvių tradicinės kalendorinės šventės“, rodė vaizdinę medžiagą, rengė diskusiją apie lietuvių ir čekų tradicinių švenčių panašumus ir skirtumus, jų dabartinę raišką, taip pat aptarė priežastis, lėmusias tradicijų ir papročių kaitą.

Didelio susidomėjimo sulaukė lietuviškų liaudies šokių ir dainų vakaronė, kurioje dalyvavo centro dėstytojai ir studentai. Per vizitą Brno Masaryko universitete doc. dr. L. Anglickienė ir dr. G. Barkauskaitė susitiko su centro darbuotojais, pasidalino darbo patirtimi, aptarė tolesnio bendradarbiavimo perspektyvas ir išsamiau pristatė nuotolinio mokymo(si) galimybes.

3  1

Paskaitą skaito dr. G. Barkauskaitė                        Studentės atlieka praktines lietuvių kalbos užduotis

Nuotraukų autoriai: Vaidas Šeferis ir Laima Anglickienė

4  5

Studentai ir dėstytojai lietuvių liaudies šokių vakaronėje

2

Per doc. dr. L. Anglickienės paskaitą

Vizitas vyko pagal Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002), kurio tikslas – stiprinti lituanistikos (baltistikos) centrus užsienyje, skatinti jų veiklą ir bendradarbiavimą su Lietuvos mokslo ir studijų institucijomis, siekiant gerinti aukštojo mokslo kokybę.

esfa  ESFIVP-I-2  logo  svietimo akademija


grįžti