Naujienos

LIETUVIŲ KALBOS IR KULTŪROS KURSAI VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETE

2022-07-26

Liepos 18 d. Vytauto Didžiojo universitete prasidėjo Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursai, kuriuose ES SF finansuojamas projektas „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002) suteikė galimybę dalyvauti 31 studentui iš Čekijos, Indijos, Lenkijos, Latvijos, Prancūzijos, Sakartvelo, Suomijos ir Ukrainos.

Kursų dalyviai keturias savaites intensyviai mokosi lietuvių kalbos suskirstyti į grupes pagal kalbos mokėjimo lygį (nuo A1 iki B2): turtina žodyną, studijuoja lietuvių kalbos gramatiką, dalyvauja diskusijose. Ne mažiau svarbi kultūrinė-edukacinė programos dalis, kuri suteikia galimybę gilinti žinias apie Lietuvos istoriją, literatūrą, meną ir kt., lankyti įdomiausias Kauno bei Lietuvos vietas, muziejus, šokti lietuvių liaudies šokius. Po paskaitų visi norintys dar daugiau laiko praleisti kartu, turėjo galimybę plaukti laivu Nemunu, dalyvauti ekskursijoje Pažaislio vienuolyne, susipažinti su šiuolaikiniu gatvės menu, sudalyvauti labdaros akcijoje ukrainiečių vaikams „Sumuštinių diena“, mokytis austi tradicines lietuviškas juostas ir išbandyti dar daugiau veiklų. Liepos 26 d. VDU Botanikos sode vėl vyks studentų pamėgta tarptautinė popietė su lietuviško folkloro grupe „Aldai“, kiekvienas turės galimybę pristatyti savo gimtosios šalies valgius, o po to kartu pašokti ir padainuoti.

foto 10  foto 20

Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursų dalyviai

Nuotraukos - Jono Petronio

 

Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursai vyksta pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002).

esfa  ESFIVP-I-2  logo  svietimo akademija


grįžti