Naujienos

DOC. HABIL. DR. GUSTAVO JUZALOS-DEPRATI VIZITAS BUDAPEŠTO LORANDO ETVEŠO UNIVERSITETE

2022-10-10

2022 metų rugsėjo 26-30 d. Budapešto Lorando Etvešo universitete (ELTE) lankėsi Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto Baltistikos katedros doc. habil. dr. Gustavas Juzala-Deprati. Vizito metu jis perskaitė paskaitų ciklą apie baltų dainas ir šokius. Paskaitos buvo skaitomos lietuviškai, su nuosekliuoju ELTE baltistikos centro vadovės dr. Arankos Laczházi vertimu į vengrų kalbą.

Rugsėjo 29 d. ELTE Slavų ir baltų filologijos instituto bibliotekoje (buvusiame paties profesoriaus, garsaus fiziko Lorando Etvešo bute) skaitytos paskaitos „Apie ką byloja baltų dainos ir šokiai“, kurių klausėsi ne tik ELTE lietuvių bei latvių kalbų besimokantys studentai ir absolventai, bet ir šiuo metu Budapešte gyvenantys lietuviai.

Rugsėjo 30 d., per tradicinį ELTE universiteto atvirų durų renginį „Tyrėjų naktis“, doc. habil. dr. Gustawo Juzalos Deprati paskaitoje „Dainuodamas gimiau, dainuodamas augau: apie baltų liaudies dainas ir šokius“, po kurios vyko dirbtuvės, apsilankė ir Lietuvos ambasados Budapešte atstovai. Gausiai susirinkę studentai mokėsi šokti lietuvių ir latvių šokius ir paprašė surengti daugiau tokių renginių!

plakaty   Projekt bez tytułu

Akimirkos iš doc. habil. dr. Gustavas Juzala-Deprati paskaitų

Annos Lévai, Agnieškos Rembialkovskos nuotraukos

1j  9j

2j  3j

4j  5j

7j  8j

Daugiau nuotraukų (+ vieną filmą) žr. ELTE lietuvių ir latvių kursų FB paskyroje:

https://www.facebook.com/litvanlectoratus/posts/pfbid0qvxfDpwEzbM9D1Hejm8v6FTZafsYGchSMaGgL88XENztXb2vQyN9Hp1ZXjcvRE3Ml

https://www.facebook.com/litvanlectoratus/videos/2232498496927791/

Vizitas vyko pagal Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002).

esfa  ESFIVP-I-2  logo  vu logotipas


grįžti