Naujienos

LIETUVIŲ LITERATŪROS IR TAUTOSAKOS INSTITUTO MOKSLININKĖS DR. DALIOS SATKAUSKYTĖS VIZITAS TARTU UNIVERSITETE

2019-11-21

Spalio 20–26 d. Tartu universiteto Užsienio kalbų ir kultūrų koledže Estų, Baltų ir Azijos kalbų departamente lankėsi Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto vyriausioji mokslo darbuotoja Dalia Satkauskytė. Vizito metu anglų kalba ji skaitė paskaitų ciklą „Sovietinio laikotarpio lietuvių literatūra“, kurį  sudarė trys paskaitos: „Lietuvių literatūra ir daugianacionalinės lietuvių literatūros projektas“, „Lietuvių literatūros modernėjimas sovietmečiu“, „Tautos dainiaus problema. Justino Marcinkevičiaus atvejis“.

Per paskaitų ciklą dr. D. Satkauskytė klausytojams ne tik pristatė pagrindinius lietuvių literatūros raidos etapus sovietmečiu, bet ir aptarė šiuolaikinės Lietuvos diskusijas, kurios smarkiai skiriasi nuo sovietmečio kultūros recepcijos Estijoje, dėl sovietinio palikimo. Tai kolegoms iš Estijos suteikė tam tikrus lyginamosios analizės metmenis, atskleidė ne tik literatūrinių tradicijų, bet ir mentaliteto skirtumus.

Dr. D. Satkauskytė aptarė Baltistikos centro studentų ir dėstytojų galimas tolesnes bendradarbiavimo galimybes, konsultavo dėl šiuolaikinės lietuvių literatūros vertimų į estų kalbą planų sudarymo bei supažindino su naujausiais lietuvių literatūros tyrimais, metodologinėmis jų inovacijomis. 

sat1  sat2

Tartu universiteto lankėsi LLTI vyriausioji mokslo darbuotoja Dalia Satkauskytė

BC studentų nuotraukos

Vizitas vyko pagal Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002), kurio tikslas – stiprinti lituanistikos (baltistikos) centrus užsienyje, skatinti jų veiklą ir bendradarbiavimą su Lietuvos mokslo ir studijų institucijomis, siekiant gerinti aukštojo mokslo kokybę.

esfa  ESFIVP-I-2  logo  LLTI_logo


grįžti