Naujienos

VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETO DOC. DR. LAIMOS ANGLICKIENĖS IR DR. JURGITOS MACIJAUSKAITĖS-BONDOS VIZITAS ČERNOVCŲ JURIJAUS FEDKOVYČIAUS UNIVERSITETE

2019-11-30

Lapkričio 4-11 d. Černovcų Jurijaus Fedkovyčiaus universiteto Baltistikos centre lankėsi Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojos doc. dr. Laima Anglickienė ir dr. Jurgita Macijauskaitė-Bonda. Vizito metu lietuvių kalbos besimokantiems studentams buvo skaitomos paskaitos apie lietuvių etnologiją. Dr. J. Macijauskaitė-Bonda studentus supažindino su lietuvių etiologinėmis ir mitologinėmis sakmėmis. Studentai kartu su doc. dr. L. Anglickiene žiūrėjo filmą apie lietuvių kalendorines šventes, diskutavo apie lietuvių ir ukrainiečių tradicijų skirtumus. Vėliau studentams buvo surengta viktorina apie Lietuvą ir lietuvių tradicijas.

VDU dėstytojos lankėsi įvairiuose Černovcų Jurijaus Fedkovyčiaus universiteto padaliniuose ir susitiko su Tarptautinių ryšių tarnybos, Užsienio kalbų fakulteto, įvairių katedrų vadovais ir aptarė tolimesnio bendradarbiavimo galimybes.

4 

Po diskusijos su studentais

Fotografavo L. Anglickienė ir centro studentai

Vizitas vyko pagal Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002), kurio tikslas – stiprinti lituanistikos (baltistikos) centrus užsienyje, skatinti jų veiklą ir bendradarbiavimą su Lietuvos mokslo ir studijų institucijomis, siekiant gerinti aukštojo mokslo kokybę.

esfa  ESFIVP-I-2  logo  svietimo akademija


grįžti