Naujienos

BERLYNE VYKO LIETUVIŲ KALBOS VASAROS MOKYKLA

2020-09-21

Rugpjūčio 31–rugsėjo 11 d. Berlyne devintą kartą vyko tradicine tapusi Lietuvių kalbos vasaros mokykla, rengiama bendradarbiaujant Berlyno Humboldtų ir Vilniaus universitetams. Kadangi COVID-19 pandemijos sąlygomis universitetas kontaktinėms paskaitoms buvo uždarytas, savo patalpas pasiūlė ir nuoširdžiai dalyviais rūpinosi Lietuvos Respublikos ambasada Vokietijoje. Dėl to už globą (ir, žinoma, už kursų baigimo šakotį!) kursų organizatoriai dėkingi LR ambasadoriui Berlyne Dariui Semaškai ir ambasados bendradarbiui Audriui Paurai. Vasaros mokyklą, kaip visuomet, organizavo prof. dr. Christianė Schiller, su studentais dirbo lekt. dr. Vaida Našlėnaitė Eberhardt.

Šiųmečiai kursų dalyviai – kalbotyros, istorijos, archeologijos, kultūrologijos, ekonomikos ir technikos mokslų studentai, besidomintys baltistika ir lietuvių kalba, – susirinko iš Berlyno Humboldtų, Jenos, Würzburgo, Potsdamo, Cottbuso universitetų. Studentai per pradinį 60 akademinių valandų kursą susipažino su lietuvių kalbos gramatikos struktūra, tarties, kirčiavimo ypatybėmis, tobulino kalbos vartojimo ir komunikacijos kompetencijas. Popietinių pratybų metu kursų dalyviai ypač domėjosi lietuvių folkloru: dainavo autentiškas dainas ir sekė pasakas.

berlynas 2020, Vasaros kursai  berlynas kursų atidarymasI

Vasaros kursai

Nuotraukos - V. Našlėnaitės Eberhardt

berlynas kursų atidarymasII  berlynas LRambasada

Vasaros mokykla organizuota pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002).

esfa  ESFIVP-I-2   logo


grįžti