Naujienos

INTERAKTYVŪS NUOTOLINIAI MOKYMAI VDU

2021-02-23

2021 m. sausio 20 d. Vytauto Didžiojo universitetas jau antrąjį kartą organizavo interaktyvius nuotolinius mokymus, kuriuose dalyvavo 32 dalyviai. Baltistikos centrų užsienyje dėstytojams bei kolegoms iš Lietuvos mokslo ir studijų institucijų buvo pasiūlytos trys paskaitos.

VDU Užsienio kalbų instituto direktorė dr. Teresė Ringailienė paskaitoje „Žvilgsnis į lietuvių kalbos kaip užsienio mokymą su vadovėliu Learn and Speak Lithuanian“ supažindino su nauju lietuvių kalbos besimokantiems užsieniečiams skirtu leidiniu, pasidalijo patirtimi apie savo dėstymo metodiką. Doc. dr. Ingė Lukšaitė, prof. dr. Rūta Petrauskaitė, LMT „Duomenų bazės „Lituanistika“ plėtra projekto vadovė Lina Bloveščiūnienė bei duomenų bazės vyr. specialistė Nijolė Kolesinskienė parengė informatyvų Lituanistikos duomenų bazės mokslo sklaidai pristatymą. Tęsiant tradiciją, paskutinė pasiūlyta tema buvo kultūrinė. Labai džiaugiamės, kad doc. dr. Tomas Pabedinsko paskaita „Lietuvos kūrybinė fotografija: saviti bruožai ir globalūs kontekstai“ sulaukė daug susidomėjimo, dėstytojus įkvėpė lietuvių kalbos paskaitose nepamiršti su studentais taip pat dalintis žiniomis apie Lietuvos kultūrinius reiškinius.

unnamed

Nuotoliniai mokymai yra vykdomi pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002).

esfaESFIVP-I-2  logo  svietimo akademija


grįžti