Naujienos

Liepos 5–30 dienomis vyko nuotoliniai Vasaros lituanistikos kursai

2021-08-13

Į 2021-ųjų metų Vasaros lituanistikos kursus susirinko 42 studentai iš 19 šalių: Baltarusijos, Didžiosios Britanijos, Egipto, Estijos, Indijos, Italijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Kinijos, Latvijos, Lenkijos, Prancūzijos, Rusijos, Sakartvelo, Slovakijos, Šveicarijos, Vengrijos, Vietnamo, Vokietijos. Daugiausia studentų yra atvykę iš Latvijos, Lenkijos ir Rusijos.

Dviejų savaičių studijose (liepos 5–16 d.) dalyvavo trys studentai. Mėnesio (liepos 5–30 d.) – trisdešimt devyni studentai.

Pagal projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ į kursus yra atvykę dvidešimt šeši studentai. Švietimo mainų paramos fondas finansuoja penkių studentų studijas Vasaros lituanistikos kursuose.

Pagal kalbos mokėjimo lygį suskirstyti į penkias grupes kursų dalyviai kasdien po 4 akademines valandas mokėsi lietuvių kalbos.

Parengta ir kultūrinė programa – studentai klausėsi paskaitų apie Vilniaus universitetą, Lietuvos istoriją, lietuvių kalbą, senąją kultūrą (senuosius muzikos instrumentus, tautinius drabužius, tradicijas), kasdienio gyvenimo kultūrą, socialinį ir politinį gyvenimą, Vilniaus architektūrą, bitininkystės tradicijas Lietuvoje, dalyvavo MO muziejaus renginyje, susipažino su karpinių iš popieriaus menu, mokėsi gaminti šaltibarščius.

esfa  ESFIVP-I-2vu logotipaslogo


grįžti