Naujienos

ŽIEMOS LITUANISTIKOS KURSAI VILNIAUS UNIVERSITETE

2018-01-31

Sausio 8–vasario 2 d. Vilniaus universitete vyksta žiemos lituanistikos kursai. Juose yra 57 dalyviai, atvykę iš 22 šalių: Argentinos, Australijos, Austrijos, Baltarusijos, Čekijos, Danijos, Gruzijos, Indijos, Indonezijos, Ispanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Mongolijos, Naujosios Zelandijos, Pietų Korėjos, Prancūzijos, Suomijos, Švedijos, Ukrainos ir Vokietijos.

ŽK_1

Žiemos kursų dalyviai

VU Lituanistinių studijų katedros archyvo nuotraukos

18 žiemos lituanistikos kursų dalyvių yra atvykę pagal projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“, Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002. Pagal šį projektą Vilniaus universitete studijuoja po vieną studentą iš Švedijos, Vokietijos, Vengrijos, Čekijos, Austrijos, Mongolijos, po du – iš Rusijos, Latvijos, Gruzijos, Suomijos, keturi – iš Lenkijos. Jie kursuose mokėsi 2 savaites.

Švietimo mainų paramos fondas yra finansavęs 21 kursų dalyvio mėnesio studijas. Tai studentai, atvykę iš Argentinos, Baltarusijos, Gruzijos, Indijos, Indonezijos, Rusijos, Suomijos ir Vokietijos.

Žiemos lituanistikos kursų dalyviai, pagal kalbos mokėjimo lygį suskirstyti į penkias grupes, kasdien po 4 ar 6 akademines valandas mokosi lietuvių kalbos. Po pietų klausosi paskaitų apie Lietuvos kultūrą (lietuvių kalbą, istoriją, socialinį ir politinį gyvenimą, kasdienio gyvenimo kultūrą, senąją lietuvių kultūrą) ir gamtą, dalyvauja ekskursijose po Vilniaus universitetą, Vilniaus senamiestį, lankosi Valdovų rūmuose, Genocido aukų muziejuje, Nacionaliniame Lietuvos muziejuje, amatininkų dirbtuvėse. Vyksta vakaronės, kuriose kursų dalyviai ragauja lietuviškų patiekalų, mokosi lietuviškų šokių ir žaidimų. Šeštadieniais vyksta į Trakus (ekskursija į Trakų pilį, pažintis su Trakais), Kauną (ekskursija po senamiestį ir į M. K. Čiurlionio muziejų), Anykščius (apžiūri Anykščius, lankosi Arklio muziejuje ir dalyvauja edukacinėje programoje – kepa duoną).

Virginija Stumbrienė,

Vilniaus universiteto Lituanistinių studijų katedros dėstytoja

esfa  ESFIVP-I-2  logo  vu logotipas

VU studentų nuotraukos

 


grįžti