Naujienos

DR. GIEDRĖS BARKAUSKAITĖS IR DR. JURGOS MACIJAUSKAITĖS-BONDOS VIZITAI SAKARTVELO TECHNIKOS UNIVERSITETO LIETUVIŲ KALBOS IR KULTŪROS CENTRE

2018-10-10

Rugsėjo 12-19 d. Sakartvelo Technikos universitete lankėsi Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojos dr. Giedrė Barkauskaitė ir dr. Jurgita Macijauskaitė-Bonda, kurios skaitė paskaitas ir vedė praktinius etnologijos ir etnochoreografijos seminarus.

Dr. Jurgitos Macijauskaitės-Bondos paskaitoje „Lietuvių tautinis kostiumas“ studentai buvo supažindinti su Lietuvos kaimo gyventojų tradicine apranga ir tautiniais drabužiais, o po paskaitos buvo apžiūrėti ir aptarti Gruzijos technikos universiteto Lietuvių kalbos ir kultūros centro turimi tautiniai kostiumai. Didelio susidomėjimo sulaukė šiaudinių sodų vėrimo dirbtuvės, kur kiekvienas studentas pagamino po nedidelį šiaudinį sodą, kurie vėliau buvo sujungti į vieną kūrinį ir papuošė Lietuvių kalbos ir kultūros centrą.

Etnochoreografė Giedrė Barkauskaitė studentus supažindino su lietuviškų liaudies šokių tradicija. Studentai ne tik klausėsi teorinių paskaitų, bet ir išmoko choreografinių kūrinių, kurie šiuo metu aktualūs – populiarūs tradicinėse lietuviškose vakaronėse: „Žemaitukas“, „Gražus mūsų jaunimėlis”,  „Mažas mūsų ratelis”,  „Ciceliukė Marceliukė“; „Kiaulė grikiuos“, „Transkveras“, „Padispanas“ ir kt.

Po paskaitų taip pat buvo bendrauta su susirinkusiais studentais, klausytasi jų pasakojimų, žinių apie Lietuvą bei Gruziją (studentai noriai kalbėjo lietuvių kalba), sužinota studentų nuomonė apie vykusius užsiėmimus, bendrauta su Lietuvių kalbos ir kultūros centro vadovais.

2 nuotrauka_G. Barkauskaitė, J. Macijauskaitė-Bonda, V. Kavaliauskas, S. Chuntishvili ir kartvelų studentai

G. Barkauskaitė, J. Macijauskaitė-Bonda, V. Kavaliauskas,

S. Chuntishvili ir kartvelų studentai Tbilisio technikos universitete

BC studentų nuotraukos

4 nuotrauka_Tbilisio technikos universitetą papuošė tradicinis šiaudinis sodas  4 nuotrauka_Tbilisio technikos universitetą papuošė tradicinis šiaudinis sodas

5 nuotrauka_ Studentai klausosi paskaitos

Trumpalaikiai vizitai organizuojami pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002).

esfa  ESFIVP-I-2  logo  vdu logotipas


grįžti