Naujienos

Academia Grammaticorum Salensis Undevigesima

2022-06-14

Kviečiame į devynioliktąją Salų lingvistikos vasaros mokyklą! Jos metu vyks kviestinių lektorių paskaitos ir konferencija, suteiksianti galimybę neformalioje ir draugiškoje aplinkoje pristatyti savo tyrimus. Šiais metais kviestiniai Salų lektoriai bus Eitan Grossman (Jeruzalės hebrajų universitetas) Guglielmo Inglese (Turino universitetas) ir Oesten Dahl (Stokholmo universitetas). E. Grossman kalbės apie naujausius savo tyrimus inkorporacijos ir kauzatyvų srityje, taip pat apie koptų ir semitų kalbų tipologiją, o G. Inglese tema bus middle voice (mediumo) tipologija ir diachronija. O. Dahl kalbės apie veikslo tipologiją. Išsamesnę programą paskelbsime pasibaigus registracijai.

salos

KUR

Konferencija ir vasaros mokykla tradiciškai vyks Salų dvare, esančiame Rokiškio rajone. Žavų autentišką dvarą „saloje“ supa ežeras (yra nedidelis paplūdimys), šalia senovinis parkas, pilnas šimtamečių medžių.

Nors COVID-19 pandemija atslūgo ir dalyvavimas gyvai nebekelia problemų, tačiau norintys turės galimybę prie mūsų prisijungti ir nuotoliniu būdu. Kai kurios paskaitos taip pat vyks nuotoliniu būdu.

KADA

Šių metų renginys truks penkias dienas: nuo pirmadienio, liepos 25 d., iki penktadienio, liepos 29 d. Atvykimas – liepos 24 d. (sekmadienis), išvykimas – liepos 30 d. (šeštadienis).

DALYVAVIMAS

Dalyviai privalo iki birželio 15 d. užsiregistruoti užpildydami čia pateiktą formą.

Jei norėtumėte skaityti pranešimą Salų konferencijoje, pažymėkite tai registracijos formoje, nurodydami preliminarų pavadinimą ir pateikdami trumpą santrauką.

Dalyvauti galima ir neskaitant pranešimo (nuotoliniu būdu arba gyvai). Atkreipkite dėmesį, kad apgyvendinimo vietų Salų dvare skaičius ribotas, todėl prašome registruotis kuo greičiau.

Mokestis už dalyvavimą vietoje – 120 Eur (asociacijos nariams ir studentams – 100 Eur). Jei norėtumėte paremti mūsų asociaciją sumokėdami didesnę sumą, žinoma, būsime dėkingi.

APGYVENDINIMAS IR NAKVYNĖ

Konferencijos ir vasaros mokyklos dalyviai bus apgyvendinti Salų dvare, tame pačiame pastate, kuriame vyks paskaitos. Dėl riboto kambarių skaičiaus dvare dalyviai apgyvendinami bendruose kambariuose, kuriuose yra nuo 2 iki 10 lovų. Kambariai paprasti ir kuklūs, bet švarūs ir gerai prižiūrėti. Tualetai ir dušai yra bendri.

Netoliese nėra restoranų ar kavinių, todėl pusryčiais, pietumis ir vakariene pasirūpins organizatoriai (išlaidos įskaičiuotos į dalyvio mokestį). Salų vasaros mokyklos virtuvė paprasta, bet skani, su meile paruošta vietinių Salų gyventojų ir jau tapusi tradicija. Registracijos formose prašome nurodyti, ar turite ypatingų pageidavimų (esate vegetarė (-as) ir pan.) – žiūrėsime, ar pavyks užtikrinti jūsų poreikius. Kaime yra dvi mažos parduotuvėlės, kuriose galima įsigyti saldumynų, užkandžių ir gėrimų.

KAIP PATEKTI Į SALAS

Salų dvaras įsikūręs Rokiškio rajone, maždaug 150 km nuo Vilniaus (vieta Google Maps).

Iš Vilniaus vyksiantiems dalyviams bus užsakytas autobusas, važiuosiantis nuo Vilniaus universiteto. Grįžimas į Vilnių – šeštadienį.

 

Apsilankykite mūsų konferencijos svetainėje: https://www.academiasalensis.org/konferencija-ir-vasaros-mokykla/2022/

Sekite mus socialiniuose tinkluose: Facebook", Twitter, Instagram. Peržiūrėkite akimirkas iš praėjusių metų konferencijos čia. Keletą dvaro nuotraukų rasite čia.

 


grįžti