Naujienos

ČEKIJOJE VYKO LIETUVIŲ LITERATŪROS IR TAUTOSAKOS INSTITUTO ORGANIZUOTAS TARPTAUTINIS AKADEMINIS SEMINARAS „BALTISTŲ AGORA: VERTIMAS IR TARPKULTŪRINĖ KOMUNIKACIJA“

2023-02-27

2023 m. vasario 9–10 d. Brno (Čekijoje) vyko jau šeštasis tarptautinis išvažiuojamasis akademinis seminaras „Baltistų agora: vertimas ir tarpkultūrinė komunikacija“. Jį organizavo Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas drauge su Brno Masaryko universiteto Kalbotyros ir baltistikos institutu. Renginyje dalyvavo Baltistikos centrų dėstytojai ir studentai iš 9 pasaulio universitetų: Frankfurto prie Maino Gėtės universiteto (Vokietija), Helsinkio universiteto (Suomija), Karolio universiteto (Čekija), Brno Masaryko universiteto (2ekija), Vroclavo universiteto (Lenkija), Vienos universiteto (Austrija), Greifsvaldo universiteto (Vokietija), Sakartvelo technikos universiteto (Sakartvelas), Pizos universiteto (Italija). Iš Lietuvos į Brno vyko Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto, Vytauto Didžiojo universiteto, Vilniaus universiteto atstovai. 

Pranešimuose svarstytos temos, susijusios su Kitu, su įtakomis ir patirtimis, kurios įrašomos į kultūrą bendraujant ir bendradarbiaujant. Seminaro dalyviai diskutavo apie istorines kalbų ir kultūrų sankirtas, apie vertimų į kitas kalbas problematiką, kultūros plėtinius ir kontaktus. Seminarą užbaigė edukacinė, istorinė ir kultūrinė programa: aplankytos Brno senamiesčio kultūrinės vietos, Masaryko universitetas, Baltistikos centras (vadovas doc. dr. Vaidas Šeferis), surengtas literatūrinis-baltistinis protmūšis (dr. Aistė Kučinskienė).

IMG_1979  IMG_2019

Akimirkos iš konferencijos

Nuotraukos iš asmeninio L. Laurušaitės archyvo

IMG_2034  IMG_2309

IMG_2315  IMG_9922

IMG_9907

Akademinis seminaras vyko pagal Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002).

esfa  ESFIVP-I-2  logo  LLTI_logo


grįžti