Naujienos

VDU DĖSTYTOJOS LANKĖSI BRNO MASARYKO UNIVERSITETE

2023-03-24

2023 m. kovo 4-11 d. Brno Masaryko universitete lankėsi Vytauto Didžiojo universiteto Kultūrų studijų katedros dėstytojos – doc. dr. Laima Anglickienė ir dr. Giedrė Barkauskaitė. Per vizitą paskaitos skaitytos baltistikos centro bakalaurams ir magistrams.

Vizito metu žiūrėtas mokomasis filmas apie lietuvių šventes. Po jo vyko diskusijos, per kurias studentai iš įvairių Vidurio Europos šalių, studijuojantys centro programose, lygino lietuvių ir čekų, slovakų, baltarusių populiariausių švenčių tradicijas, ypač daug dėmesio buvo skirta artėjančių Velykų tradicijoms aptarti. Studentams buvo pateiktas ir testas, kuriuo buvo įvertintos jų įgytos žinios apie Lietuvą, geriausiai pasirodę buvo apdovanoti prizais.

Didelio susidomėjimo sulaukė lietuvių liaudies šokių ir dainų vakaronė, kurioje dalyvavo centro dėstytojai ir studentai. Per vakaronę ne tik šokta, bet ir vaišintasi lietuviškais patiekalais, pristatyta jų svarba lietuvių kultūriniam tapatumui. Su centro dėstytojais kalbėtasi apie glaudesnį Čekijos ir Lietuvos universitetų bendradarbiavimą baltistikos srityje, apie studijų ir mokslo tyrimų plėtrą.

Brno_1  Brno_2

Studentai ir dėstytojai lietuvių liaudies šokių vakaronėje

Nuotraukų autorė: Laima Anglickienė

Brno_3

Šis vizitas buvo projekto „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002) dalis.

esfa ESFIVP-I-2 logo svietimo akademija


grįžti