Naujienos

JURIJAUS FEDKOVIČIAUS NACIONALINIO PEDAGOGINIO UNIVERSITETO DĖSTYTOJOS ALYONOS SHYBOS VIZITAS VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETE

2023-02-19

2023 m. sausio 18–31 d. Jurijaus Fedkovičiaus nacionalinio pedagoginio universiteto dėstytoja Alyona Shyba lankėsi Vytauto Didžiojo universitete Kaune ir Vilniuje. Vilniuje Alyona Shyba susitiko su Lituanistikos ir tarptautinių programų centro vadove Vilma Leonavičiene, su kuria aptarė tolesnį bendradarbiavimą, Ukrainos studentų įtraukimą į VDU vasaros ir žiemos Lietuvių kalbos ir kultūros studijas. Taip pat buvo aplankytas Ukrainos centras, įsteigtas bendradarbiaujant Ukrainos ambasadai, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijai ir Vytauto Didžiojo Universitetui.

Kaune vyko susitikimai su Vytauto Didžiojo universiteto Tarptautinių ryšių departamento vadove Ilona Kazlauskaite, susitikta su projektą įgyvendinančio Humanitarinių mokslų fakulteto atstovais, prodekanu Giedriumi Janausku, tarptautinių projektų vadove Greta Garnyte ir projekto koordinatore Daiva Kielaite, su kuriais diskutuota apie likusias įgyvendinti projekto veiklas ir ukrainiečių į jas įsitraukimą bei galimas veiklas pasibaigus projektui. Dėstytoja taip pat susitiko su Jurijaus Fedkovičiaus nacionalinio pedagoginio universiteto studentais, kurie tuo metu Vilniuje ir Kaune mokėsi lietuvių kalbos. Studentai papasakojo apie studijas, padarytą pažangą.

Alyona Shyba taip pat dirbo Vilniaus universiteto ir Vytauto Didžiojo universiteto bibliotekose, kur rinko medžiagą dėstomiems lituanistiniams dalykams, kursams atnaujinti.

foto 1  foto 2

Dėstytoja Alyona Shyba Vytauto Didžiojo universitete Kaune ir Vilniuje

Fotografijos iš Alyonos Shybos asmeninio archyvo.

foto 3

Šis vizitas buvo projekto „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002) dalis.

esfa  ESFIVP-I-2  logo  svietimo akademija


grįžti